Schrijven in Frankrijk

Nazomer schrijfweek voor jou (en je boek)

resized_41 2016 sept (15)Zin om meer zin in schrijven te krijgen? Bezig met wat schrijfoefeningen om op gang te komen? Aan het bloggen? Aan het mijmeren over, misschien, ooit, wie weet… een boek misschien. Hmmmm…

Dus je wilt een boek schrijven. En je werkt er elk moment aan dat het kan. In de avonden. Of af en toe een weekeind tussendoor. Maar zou je eigenlijk niet heel graag eens even stevig doorschrijven? Met liefst nog professionele en hartelijke ondersteuning ook, met leuke mensen die met je meeleven en benieuwd zijn naar wat je gisteren schreef? Dan moet je een weekje naar Frankrijk komen deze nazomer. Je krijgt er dan ook nog eens de professionele begeleiding bij van boekenvroedvrouw en schrijfcoach Yoeke Nagel. Trouwens: als je geen boek wilt schrijven maar gewoon meer schrijfplezier wilt ben je op deze Franse schrijfweek ook aan het goede adres.
Had ik al verteld dat er ook vijgenbomen staan en er een zwembad is? En dat we op een permacultuur boerderij zitten in safaritenten of luxe kamer? De locatie is Simply Canvas. Als je op hun site kijkt snap je waarom je daar lekkerder schrijft dan op een kantoor.

Jouw boek – schrijf het in Frankrijk

resized_40 2016 sept (11)Een week lang schrijven we samen. We werken met korte oefeningen rond bijzondere technieken, aan blogs, of aan je eigen boek. Fictie of non-fictie, dat maakt niet uit. Je houdt je eigen schrijftempo aan. Elke dag komen we bovendien bij elkaar om onze beste trucs en tips uit te wisselen. De schrijfkunsten die je die dag geoefend hebt verwerk je in de tekst waar jij aan wilt verder schrijven. Ligt je hoofdpersoon dwars? Weet je even niet meer welke gebeurtenis je verhaal nu weer vlot trekt? Heb je, toen je even niet oplette, een heel andere schrijfrichting gekozen dan je van plan was? Worstel je met een pikante scene die je zinderend maar niet vunzig wilt beschrijven? Wil je een landschap tekenen met woorden om je verhaal context te geven? Daar helpen we elkaar bij en de professionele hulp van je schrijfcoach is altijd binnen handbereik. In de avond lezen we elkaar onze beste fragmenten voor, buiten bij het vuur (of binnen bij de open haard als het te koud is).

Schrijfcoaching inbegrepen

20160923_202047_resizedWie schrijft krijgt een heel aantal interessante valkuilen voorgezet. Tijdens de gezamenlijke bijeenkomsten sleep ik je daar met mijn schrijfcoachingservaring graag weer uit. Zinvol voor wie er nu intuimelde, fijn voor als jij de volgende bent, want dan weet je al hoe je er weer uit komt. We hebben het tijdens de schrijfcoachingbijeenkomsten ook over zaken als spanningsboog, structuur, opzet van je boek, het accentueren van scenes, karaktervastheid van de mensen waar je over schrijft (pro- en antagonisten), het weglaten van details en het beschrijven van emoties, show don’t tell en alles wat verder ter tafel komt omdat je er over struikelde bij je schrijfwerk van gisterenmiddag.

Schrijven in Frankrijk

20160928_111312_resizedWe zitten midden in de Dordogne, in het pittoreske Saint-Jean-de-Duras, bij Simply Canvas, een geweldige permacultuurcamping met alle luxe die je je kunt wensen. Inclusief een zwembad trouwens. Met fantastisch en gezond eten, en natuurlijk Wifi voor als je nog wat research moet doen. Je kunt in de boomgaard zitten schrijven, in de ruime schuur, in je eigen luxe kamer of je ruime ‘glamping’ tent, naast het zwembad, bij de varkentjes en de kippen, of bij de moestuin. We eten gezamenlijk, wat ook een fijn moment kan zijn om even wat overleg te hebben met je schrijfcollega’s van deze week. Of om zwijgend nieuwe inspiratie op te doen natuurlijk. We zijn onder elkaar met schrijvers. We begrijpen wel dat we allemaal onze eigen manier van schrijven hebben.

Voorwaarden

Je bent welkom tijdens deze schrijfweek als je begonnen bent met het schrijven van een boek of daar serieuze plannen voor hebt. Vooraf lever je een synopsis aan en een lijstje met schrijfvragen waar je het graag over wilt hebben tijdens deze week. We hebben per skype alvast even overleg om te bepalen of je schrijfplannen passen binnen deze week.

Geen boek schrijven

schrijfcursus voor ondernemersHeb je even geen zin om aan je eigen boek te werken, of ben je helemaal niet op weg naar een boek maar houd je wel van schrijven? Dan krijg je elke dag een fascinerende schrijfoefening voorgezet om je schrijflust mee op te wekken en hele nieuwe technieken mee uit te proberen. Kun je altijd nog eens aan een boek beginnen als je durft.

Datum: vrijdag 29 september tot vrijdag 6 oktober 2017. Prijs 850,- inclusief de schrijfgids ‘Schrijven met het creatiepentagram’, eten en (gedeelde) kamer. Toeslag 150,- voor een kamer of tent alleen. Reiskosten komen voor eigen rekening. Vervoer van en naar vliegveld Bergerac kan worden geregeld.
Inschrijven

Zin om een week heerlijk te schrijven in een prachtige omgeving, met elke dag intensieve schrijfcoaching, strakke begeleiding naar je eigen schrijfstijl – met een vleugje magie?

Top