Jouw coronaherinneringen in een boek

Jouw coronaherinneringen in een boek
Jun
25

In samenwerking met Uitgeverij Vooruit:

de Coronaschrijfavondenlogo Uitgeverij Vooruit

Je kunt nog jaren lezen welke maatregelen er in welke volgorde werden genomen in deze coronaweken.
Maar om te weten hoe het voor jou was moet je in je eigen geheugen graven. Wat kun je je straks nog herinneren van jouw persoonlijke belevenissen tijdens de coronatijd? We moeten snel beginnen, anders ben je de helft alweer vergeten.
Met vier Coronaschrijfavonden breng je je eigen ervaringen onder woorden. Het is helemaal niet belangrijk of je goed kunt schrijven, het gaat om het noteren van jouw herinneringen. Je krijgt daarbij bovendien professionele schrijfondersteuning van schrijfcoach en boekenvroedvrouw Yoeke Nagel. Aan het einde van de schrijfavonden stelt Uitgeverij Vooruit een bundel samen van de indrukwekkendste coronaverhalen. Alle deelnemers ontvangen deze bundel als papieren boek. Zo brengen we de geschiedenis naar de toekomst.

Altijd makkelijker schrijven

Tijdens de vier Coronaschrijfavonden schrijf je moeiteloos (echt!) hoe het voor jou was. We starten snel, zodat je nog weet waarin jouw coronaweken zo totaal anders waren dan die van anderen. Je sluit de vier schrijfavonden (en al die schrijfmomenten die je er zelf bij maakt) af met een boek waarin de beste coronaverhalen zijn samengebracht.
De verrassende schrijftechnieken waarmee je werkt heb je de rest van je leven beschikbaar om al die andere belangrijke periodes in je leven mee vast te leggen.

Leuk! Ik breng graag mijn coronaherinneringen onder woorden

De opbouw van de Coronaschrijfavonden:

1- Wat herinner jij je nog?

Een inventarisatie van persoonlijke belevenissen in de coronaweken. Je helpt elkaar aan een hele zwik ‘Oh ja-momenten’: wat de anderen noemen opent beslist weer een nieuw laadje vol met jouw eigen coronaherinneringen.
Tijdens deze eerste coronaschrijfavond leer je direct al een techniek om je herinneringen in de komende periode prachtig uit te schrijven.
We werken met woordinslagpunten en het is in je voordeel als je het boek ‘Schrijven met het creatiepentagram’ hebt om nog even na te kijken hoe dat precies gaat.
Donderdag 25 juni
20.00 – 22.00 uur, Zoom

Stuur me in elk geval vast dat boek toe

2- Hoe bouw je je verhaal op?

Je hebt in een week tijd een hele hoop herinneringen uitgeschreven als eerste schets. Hoe bouw je daar een heel verhaal van? Alles wat je schrijft heeft een begin, een middenstuk en een einde. Een enkel kort verhaal net zo goed als een heel boek. Daarom experimenteer je deze avond met opbouw en structuur. Geen paniek, het is veel simpeler dan je misschien ooit gehoord hebt.
We werken met de A-Z-lijn en het is in je voordeel als je het boek ‘Schrijven met het creatiepentagram’ hebt om nog even na te kijken hoe dat precies gaat. Na deze avond heb je alles in huis om zo veel en zo uitgebreid als je wilt te schrijven over jouw coronaweken. Daar heb je vier weken de tijd voor.
Woensdag 1 juli
20.00 – 22.00 uur, Zoom

Ja, ik doe mee, al was het maar voor de schrijftechnieken

3- Ambachtelijk schrijven

We treffen elkaar opnieuw met onze eigen verhalen. Je stuurt vooraf je mooiste verhaal naar mij. Ik geef daar mijn professionele aandacht aan en geef je wat handige tips, schrijftrucs en toejuichingen om je verhaal nog mooier te maken. Tijdens deze derde coronaschrijfavond lees je een kort stukje voor van je eigen verhaal en hoor je al die handige trucjes om op je eigen schrijfwerk toe te passen. Je bent klaar voor een redigeerrondje: ambachtelijk schrijven, voor alle puntjes op je I.
Donderdag 6 augustus
20.00 – 22.00 uur, Zoom

Hartstikke leuk. Ik doe mee vanuit mijn eigen huis

4- Je Creatiepentagram

Deze laatste bijeenkomst heb je een verhaal gekozen dat jij wilt inleveren als kanshebber voor de bundel Coronaverhalen die Uitgeverij Vooruit gaat publiceren. Dat verhaal heb jij geschreven, nu moet het gelezen gaan worden door anderen. Vanavond experimenteer je met het Creatiepentagram voor de bundel, om te onderzoeken of je nog wat moet bijstellen. In de eerste versie kan je verhaal een soort dagboekaantekening zijn, geen probleem. In een bundel wil je jouw herinneringen ook toegankelijk maken voor iemand die jou niet kent. Gaan we doen.
Het Creatiepentagram wordt uitgebreid beschreven in het boek ‘Schrijven met het creatiepentagram’ , maar dat had je misschien al vermoed.
Donderdag 13 augustus
20.00 – 22.00 uur, Zoom

Ja. Ik wil mijn coronaverhaal ook terugzien in een echt boek.

Boekenballetje

Rozenblaadjes in een envelop. En waar het eigenlijk om gaat.Op zaterdag 3 oktober hebben we een Boekenballetje op een ruime plek in Nederland en ben je welkom voor de ontvangst van je eigen exemplaar van de bundel over de coronaweken. We gaan ervan uit dat dat al ‘live’ kan. Uitgeverij Vooruit stelt voor elke deelnemer 1 exemplaar gratis beschikbaar. Wil je meer exemplaren, dan teken je daar vooraf voor in en betaal je de vastgestelde prijs. Die zal rond de 20 euro liggen. Zo breng je jouw geschiedenis naar de toekomst.

Ja, ik stort mij in de Coronaschrijfavonden

De kleine lettertjes

-4 Coronaschrijfavonden via Zoom, dus geen reiskosten
-De data: 25 juni, 1 juli, 6 augustus, 13 augustus, 3 oktober 2020.
Als je een keer moet missen bied ik je een inhaalmogelijkheid, behalve voor het Boekenballetje.
-Professioneel commentaar en persoonlijke tips op een van je verhalen om je schrijfwerk nog mooier te maken
-Verrassende schrijftechnieken waar je je leven lang lekkerder mee schrijft
-Een boekenballetje en een gratis exemplaar van de Coronabundel van Uitgeverij Vooruit
-De kans om de geschiedenis naar de toekomst te brengen door je herinneringen onder woorden te brengen

kost je 295,- inclusief 21% btw en boek.

Da’s geen geld eigenlijk. Zet mij maar op die deelnemerslijst.

Top