2-Je schrijfplan: de A-Z-lijn

2-Je schrijfplan: de A-Z-lijn
May
23

Zomerstoom voor schrijvers en ondernemers – 2

De zomer komt eraan. Nu kun je tijd maken om je boek te schrijven of je website online te zetten of te vernieuwen. Sinds de vorige bijeenkomst van Zomerstoom voor schrijvers en ondernemers heb je je Creatiepentagram samengesteld. Daar heb je houvast aan tijdens het hele schrijfproces. Tijdens deze tweede bijeenkomst helpen we elkaar om je schrijfplan realistisch en haalbaar te maken met je A-Z-lijn.

Op deze tweede avond van de Zomerstoom voor schrijvers en ondernemers presenteer je je eigen Creatiepentagram. Dat stelde je de afgelopen twee weken samen om te zorgen dat je boek of site er ook echt komt, dit keer. Al je medecursisten denken met je mee en helpen je om het schrijfplan voor je boek of site realistisch en woest aantrekkelijk te maken.
Nu je de basisstructuur helder hebt gaan we pijlsnel door naar de volgende stap: inhoud. Webpagina’s. Hoofdstukken, opbouw, onderzoeksgegevens verzamelen en verwerken, we bespreken je schrijfplan van A tot Z. Letterlijk, want de nieuwe techniek die je vanavond meekrijgt is de A-Z-lijn. Ook dit is een schrijfgereedschap dat ik zelf ontwikkelde in mijn jarenlange schrijfpraktijk als journalist en schrijfcoach.

Inhoud: je A-Z-lijn

Wat je kunt verwachten deze avond: je ziet lijn ontstaan in je boek, je gaat zien hoe je site in elkaar moet zitten. Of het nu fictie is of non-fictie, of je nu een product, dienst of visie aanbiedt, je hebt een begin, een midden en een einde voor je verhaal nodig. En een mooie opbouw. Dat heb je niet ineens, daar moet je een tijdje over nadenken en aan werken. Gestructureerd. De techniek van de A-Z-lijn biedt je die structuur. Het fijne van een structuur is dat je er altijd lekker van af kunt wijken om je hart te volgen of achter je hoofdpersonen aan te rennen, zonder te verdwalen. De lijn van je verhaal staat. Daardoor kun je prachtige omwegen maken.
Ik leg je uit hoe je een A-Z-lijn opstelt voor jouw boek of site, we oefenen er samen mee zodat je echt in de vingers hebt hoe het gaat en je gaat naar huis met een hele zwik nieuwe ideeen in je hoofd en huiswerk. Je hebt nu twee weken om je eigen A-Z-lijn uit te zetten, die we over twee weken bespreken.
Er is een gigantische berg postitjes, koffie, thee en natuurlijk chocola, want dat is prima schrijfmateriaal.

Locatie: Bibliotheek Oosterbeek – met gratis parkeerruimte en op loopafstand van het station
Tijd: 19.30 – 22.00
Meenemen: je boek ‘Schrijven met het creatiepentagram’ (gratis voor wie de complete Zomerstoom mee schrijft), je eigen creatiepentagram, ruim schrijfblok en fijne pen
Prijs:
* enkele avond 160,- incl. btw
** tweeluik 310,- incl. btw
***** complete Zomerstoom voor schrijvers (4x plus coaching) 480,- incl. btw

Ik wil mijn boek schrijven, mijn site in de lucht hebben. Neem contact met me op om even kennis te maken vooraf en te overleggen wat voor mij nu het beste werkt.

Top