Landschapsschrijven

Landschapsschrijven
Dec
8

Schrijvers 2

steenLandschapsschrijven is voor veel schrijvers de basis van hun verhaal. Landschapsschilderen is beroemder geworden, toegegeven, maar het krachtig beschrijven van een landschap is een onmisbaar onderdeel van elk verhaal. Een landschap is trouwens niet alleen buiten, glooiend of grazig, het kan ook het kantoor zijn waar je hoofdpersoon werkt. Of een woonkamer, een warenhuis, het keldertje of de slaapkamer. Door slim en overtuigend een landschap neer te zetten ontvoer je je lezer erheen. En dat wil je als schrijver, want daar, in dat landschap, speelt jouw verhaal.

Wat kun je verwachten

Ik leer je een aantal wonderlijke technieken waarin de omgeving van je hoofdpersoon, het landschap waarin je verhaal zich afspeelt, je verhaal beter maakt. Kleuriger ook, en emotioneler. Als het droog is schrijven we ook een tijdje buiten.

We oefenen en experimenteren met:
-Slim sturen van je lezer: oordelen zonder zelfstandig naamwoorden
-Chocoladeschrijven: het complete beeld geven
-Reizen tot je er bent: de juiste setting kiezen bij je verhaal
-Geheime boodschappen: het landschap laten spreken zodat de hoofdpersoon kan zwijgen

Wat levert je dat op

Aan het einde van deze middag kun je jongleren met tekst. Je hebt het landschap tot je beschikking gekregen om delen van het verhaal te laten vertellen, scenes en dialogen te benadrukken en je lezer te laten denken wat jij wil door het landschap dat je beschrijft. Bovendien heb je zelf een basis waar je altijd op kunt terugvallen als je even niet meer weet hoe je verhaal verder gaat: je landschap. Daar krijg je nog meer schrijfplezier van.

Geef je je direct op voor meerdere workshops?
Dan krijg je steeds meer kennis en steeds meer korting!

Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Plaats: Inspiratiehuis Arnhem
Prijs: 75,- incl. btw.

   Oh leuk! Ik doe mee.

Top