Magisch schrijven in Frankrijk 2020

Magisch schrijven in Frankrijk 2020
Sep
12

Voor wie intuïtie, kennis en creativiteit wil inzetten
als raadgever in het dagelijks leven

Je intuitie is een zintuig waar je in het dagelijks leven allang gebruik van maakt. Het helpt je om waar te nemen waar je bent, wie er bij je zijn en het maakt je creatief. Deze creatieve week in Frankrijk is gewijd aan de prachtige kwaliteiten die intuitie en je andere zintuigen je bieden. Hoe zet je ze in? Hoe breng je onder woorden wat je met al je zintuigen waarneemt? En hoe maakt ontwikkeling van je zintuigen je dagelijkse leven gemakkelijker? Kom naar Saint Jean de Duras om het te ontdekken. Schrijven en tekenen zijn je gereedschap – en als je daar niks van kunt heb je al een voordeel.

Begeleiding en programma

‘s Morgens starten we met een actieve meditatie en dan een gezond en stevig ontbijt.
Daarna bieden Yoeke en Chris je een aantal oefeningen en experimenten aan om de dag mee bezig te zijn. Af en toe doen we een excursie op het terrein of in de omgeving. Er is tijd om heerlijk te wandelen. ‘s Avonds eten we een maaltijd die met zorg is bereid met producten van de streek. Daarna delen we onze ervaringen en creatieve ontdekkingen met elkaar bij het vuur, onder de sterrenhemel (of binnen als het te koud is). Je krijgt deze week professionele en gedreven begeleiding van twee doorgewinterde magisch creatieven.

Meer informatie over de Magische Schrijfweek

Yoeke Nagel, boekenvroedvrouw en schrijfcoach

Zij verzorgde vijf keer eerder een schrijfweek op Simply Canvas. Dit keer begeleidt ze je graag om onder woorden te brengen wat nog geen woorden heeft. Yoeke biedt je magische technieken om het alledaagse mysterie van landschap, energie en levende wezens waar te nemen en vervolgens je waarnemingen zorgvuldig onder woorden te brengen. Magisch schrijven. Sowieso fijn om te kunnen, als je van plan bent meer te gaan schrijven of magischer te leven. Yoeke is ervaren in zowel magische werkvormen als schrijftechniek.

Christine Opheij, therapeut en tekenaar

Christine werkt ruim dertig jaar met mensen voor wie taal niet vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld door een hoorbeperking. Ze heeft haar eigen tekenhandschrift ontwikkeld waarmee ze haar intuïtie brandstof geeft en verbinding tot stand brengt. Deze week neemt zij ons mee in spannende en ontspannende beeldexperimenten. Vanuit de elementen water – lucht – aarde – vuur gaan we tekenen en bewegen en verbindingen aan met de geest van het landschap. Niet kunnen tekenen is in je voordeel. Nieuwsgierigheid en de bereidheid om te vertragen zijn je beste gereedschap. Je tekenervaringen prikkelen je magisch schrijfwerk en vice versa.

Beweging van het lijf

In de ochtend kun je meedoen met de bewegingsmeditatie.
We knipogen naar yoga en free style chi-kung. Zo wordt je lichaam lekker wakker en fit genoeg om alle nieuwe informatie te kunnen huisvesten en er je eigen vorm en inhoud aan te geven.

Voorwaarde voor deelname:

we kijken uit naar deelnemers die open staan voor hun intuïtie of daar eens meer van willen weten. Alle deelnemers hebben vooraf een kennismakingsgesprek met Christine of Yoeke.

 

Inschrijven voor de Magische Schrijfweek met Chris Opheij en Yoeke Nagel

Waar zitten we dan

We zitten midden in de Dordogne, in het pittoreske Saint-Jean-de-Duras, bij Simply Canvas, een geweldige permacultuurcamping met alle luxe die je je kunt wensen. Inclusief een zwembad trouwens. Met fantastisch en gezond eten, en natuurlijk Wifi. Je kunt overal van het landschap genieten en kennismaken met de planten en dieren van de plek. Je bent welkom in de boomgaard om een vijg te plukken, in de ruime schuur voor de gezamenlijke meditatie en het ontbijt, in je eigen luxe kamer of je ruime ‘glamping’ tent, naast of in het zwembad, bij de varkentjes en de kippen, of bij de moestuin. We eten gezamenlijk, elke ochtend zijn we samen voor een meditatie

Pikante Details

Data: zaterdag 12 september tot zaterdag 19 september 2020.
Prijs 850,- inclusief de schrijfgids ‘Schrijven met het creatiepentagram‘, eten en (gedeelde) kamer. Toeslag 150,- voor een kamer of tent alleen. Je kunt ook in een huisje. Reiskosten komen voor eigen rekening. Vervoer van en naar vliegveld Bergerac wordt geregeld.

Creatie is altijd magisch

Inschrijven voor de Magische Schrijfweek met Chris Opheij en Yoeke Nagel

Top