Schatschrijven

Schatschrijven
Nov
5

Schrijftraining -4-

Wie veel schrijfuren maakt, schrijft beter. Wie dan ook nog eens een kist vol schrijfgereedschap tot zijn of haar beschikking heeft, schrijft het best. Daarom besteden we deze hele avond aan Schrijfkunst Plus: professionele en bijzondere schrijftrucs om mooier, interessanter, helderder en gemakkelijker te schrijven. Schatschrijven, omdat we de schatkist met schrijftechnieken wijd open voor ons hebben staan.

Wat kun je verwachten

Eerst luisteren we naar de schrijfoefening die iedereen thuis heeft gemaakt naar aanleiding van de vorige keer: de woordinslagpunten. Misschien valt er nog wel een hamster op de kop te tikken… Vervolgens storten we ons op een luxe assortiment schrijftechnieken. Schatschrijven. Een waarschuwing: er komt chocola aan te pas. Daar ga je nu eenmaal lekkerder van schrijven.

De theorie: Schatschrijven

*Hoe benadruk je een alinea? Hoe rek je tijd zodat je lezer langer in een bepaalde gedachtengang of situatie blijft rondmijmeren?
*Dialoog! Veel meer dan een gesprekje tussen twee mensen.
*De klassieke schrijverswet ‘Show, don’t tell’ ontleed. Wat betekent dat in de praktijk? Hoe ‘show’ je dan?
*Vampierjacht. Bloedeloze woorden herkennen en te lijf gaan. Onmisbare techniek waar ook ambtenaren, sociaal betrokkenen en managers zich eens nodig over moeten buigen.

Voor welke schrijver

De beginnende schrijver start meteen een niveau hoger met deze avond Schatschrijven. De gevorderde schrijver krijgt nieuwe en vertrouwde schrijftechnieken toegeworpen om die schrijfgereedschapskist tot de rand toe vol te proppen met luxe schrijfkunsten. Altijd handig.

Locatie: Het Inspiratiehuis Arnhem
19.30 – 22.00 uur
Prijs: 695,- plus btw (totaal 840,-) voor alle 10 bijeenkomsten van de totale Schrijftraining
Losse avond: 95,- plus btw (totaal 115,-)

Ja, ik gun mezelf 10 keer schrijftraining

Ik maak deze avond graag mee

Top

Boeken van Yoeke bestel je hier. Gesigneerd, als je dat wilt. Sluiten