Schrijfweek in Frankrijk 2019 – met Lisette Thooft en Yoeke Nagel

Schrijfweek in Frankrijk 2019 – met Lisette Thooft en Yoeke Nagel
Sep
20

De schrijfweek zit vol.
Vraag Lisette of Yoeke naar andere mogelijkheden om fijner te gaan schrijven.

Nazomerweek om aan je boek te werken

resized_41 2016 sept (15)Zin om meer zin in schrijven te krijgen? Schrijven in Frankrijk is daar de allerbeste methode voor. Met een schrijfcoach die je precies vertelt hoe je je verhaal beter opschrijft, maar ook waarom de ene schrijftruc wel werkt en de andere niet.

Wil je nou eindelijk wel eens dat boek schrijven? Ben je al begonnen misschien? Zou je dan eigenlijk niet heel graag eens even stevig doorschrijven? Met liefst nog professionele en hartelijke ondersteuning ook, met leuke mensen die met je meeleven en benieuwd zijn naar wat je gisteren schreef? Dan moet je een weekje naar Frankrijk komen deze nazomer. Je krijgt professionele begeleiding van maar liefst twee professionele en hartelijke schrijfcoaches: veelschrijver Lisette Thooft en boekenvroedvrouw  Yoeke Nagel.
Beiden hebben hun hele eigen manier van werken, hun eigen slimste tips en schrijfkunsten die ze graag met je delen. Daardoor is er alle ruimte voor niveauverschillen, schrijfstijlen en invalshoeken. Je krijgt veel persoonlijke begeleiding en heel veel handige schrijftechnieken die jouw leven als schrijver beslist gemakkelijker maken.

Trouwens: als je geen boek wilt schrijven maar gewoon meer schrijfplezier wilt ben je op deze Franse schrijfweek ook aan het goede adres.
Had ik al verteld dat er ook vijgenbomen staan en er een zwembad is? En dat we op een permacultuur boerderij zitten in safaritenten of luxe kamer? De locatie is Simply Canvas. Als je op hun site kijkt snap je waarom je daar lekkerder schrijft dan op een kantoor.

Jouw boek – schrijf het in Frankrijk

lekker eten, lekker schrijvenEen week lang schrijven we samen. We werken met korte oefeningen rond bijzondere technieken, aan blogs, of aan je eigen boek. Fictie of non-fictie, dat maakt niet uit. Je houdt je eigen schrijftempo aan. Elke dag komen we bovendien bij elkaar om onze beste trucs en tips uit te wisselen. De schrijfkunsten die je die dag geoefend hebt verwerk je in de tekst waar jij aan wilt verder schrijven. Ligt je hoofdpersoon dwars? Weet je even niet meer welke gebeurtenis je verhaal nu weer vlot trekt? Heb je, toen je even niet oplette, een heel andere schrijfrichting gekozen dan je van plan was? Worstel je met een pikante scene die je zinderend maar niet vunzig wilt schrijven? Wil je een landschap tekenen met woorden om je verhaal context te geven? Daarvoor heb je de professionele hulp van je schrijfcoach altijd binnen handbereik. In de avond lezen we elkaar onze beste fragmenten voor, buiten bij het vuur (of binnen bij de open haard als het te koud is).

Schrijfcoaching inbegrepen

Wie schrijft krijgt een heel aantal interessante valkuilen voorgezet. Tijdens de gezamenlijke bijeenkomsten sleep ik je daar met mijn schrijfcoachingservaring graag weer uit. Zinvol voor wie er nu intuimelde, fijn voor als jij de volgende bent, want dan weet je al hoe je er weer uit komt. We hebben het tijdens de schrijfcoachingbijeenkomsten ook over zaken als spanningsboog, structuur, opzet van je boek, het accentueren van scenes, karaktervastheid van de mensen waar je over schrijft (pro- en antagonisten), slim gebruik van dialogen, kort en bondig of kleurrijk en meeslepend schrijven, het weglaten van details en het beschrijven van emoties, show don’t tell en alles wat verder ter tafel komt omdat je er over struikelde bij je schrijfwerk van gistermiddag.

Schrijven in Frankrijk

20160928_111312_resizedWe zitten midden in de Dordogne, in het pittoreske Saint-Jean-de-Duras, bij Simply Canvas, een geweldige permacultuurcamping met alle luxe die je je kunt wensen. Inclusief een zwembad trouwens. Met fantastisch en gezond eten, en natuurlijk Wifi voor als je nog wat research moet doen. Je kunt in de boomgaard zitten schrijven, in de ruime schuur, in je eigen luxe kamer of je ruime ‘glamping’ tent, naast het zwembad, bij de varkentjes en de kippen, of bij de moestuin. We eten gezamenlijk, wat ook een fijn moment kan zijn om even wat overleg te hebben met je schrijfcollega’s van deze week. Of om zwijgend nieuwe inspiratie op te doen natuurlijk. We zijn onder elkaar met schrijvers. We begrijpen wel dat we allemaal onze eigen manier van schrijven hebben.

 

Geen boek schrijven (of wel)

Elke ochtend maak je kennis met een fascinerende schrijftechniek die je waarschijnlijk nog niet kende. We oefenen ermee en als huiswerk, in de middag, pas je elke nieuwe techniek toe op een nieuw fragment in je eigen boek. Heb je even geen zin om aan je eigen boek te werken, of ben je helemaal niet op weg naar een boek maar houd je wel van schrijven? Dan vier je je schrijflust bot op een kort verhaal. Kun je altijd nog eens aan een boek beginnen als je durft. En je hebt in deze hele week ook nog een keertje een individuele sessie schrijfcoaching bij Lisette Thooft of Yoeke Nagel. Kan niet op dus.

NATUURLIJK SCHRIJVEN 2019
Je kunt er nog bij

Data: vrijdag 20 september tot vrijdag 27 september 2019.
Prijs 850,- inclusief de schrijfgids ‘Schrijven met het creatiepentagram‘, eten en (gedeelde) kamer. Toeslag 150,- voor een kamer of tent alleen. Reiskosten komen voor eigen rekening. Vervoer van en naar vliegveld Bergerac wordt geregeld.

 

 

Kom een week heerlijk schrijven in een prachtige omgeving. Met elke dag intensieve schrijfcoaching, strakke begeleiding naar je eigen schrijfstijl
– met een vleugje magie –

Inschrijven voor de schrijfweek in Frankrijk

Top