1- Serie: wanneer is je boek klaar?

1- Serie: wanneer is je boek klaar?
May
23

Serieus gaan schrijven  – 1

Dit is het moment om te beginnen aan je boek. Serieus. De zomer komt eraan, dan kun je tijd vrijmaken om te schrijven. Tijdens de serie ‘Wanneer is je boek klaar?’ krijg je in vier intensieve schrijfavonden alle techniek in handen om je schrijflust om te zetten in prima pagina’s prachtige tekst. Bovendien zien we elkaar nog twee maal na de zomervakantie om te bespreken hoe het schrijfwerk loopt voor je. Persoonlijke schrijfcoaching is inbegrepen bij de zes trainingsavonden.

Deze eerste avond bepaal je de structuur van je boek. Als je al begonnen bent met je boek is het belangrijk om voldoende houvast te hebben aan je verhaallijn zodat je door kunt gaan tot het klaar is. Na de vliegende start van deze vier avonden komen we – na de zomervakantie – nog twee maal bij elkaar om te bespreken waar je tijdens het schrijven tegenaan loopt en welke schrijfkunsten daarbij helpen. Vandaar: gun jezelf deze schrijftraining rustig, in welke fase van je schrijfwerk je ook zit.

Je hoeft het niet alleen te doen

Je oefent met het samenstellen van je Creatiepentagram. Daarmee heb je de grote lijnen helder. Werken met een Creatiepentagram geeft je houvast tijdens het hele schrijfproces dat je nu in duikt. Je weet wat je wil met je informatie, je plot, je personages, wat je eigenlijk wilt zeggen, waarom je boek er nu echt moet komen. Over twee weken heb je je eigen Creatiepentagram samengesteld en bespreken we die met z’n allen. Al je medecursisten denken met je mee en helpen je om je plan bij te stellen en aan te scherpen waar dat nodig is. Het creatiepentagram ontwikkelde ik trouwens zelf vanuit mijn praktijk als journalist, schrijfcoach en boekenvroedvrouw. Ik ondersteun je als jouw professionele schrijfcoach tijdens het hele schrijfproces. Als je dat wilt zelfs tot je boek klaar is en nog net eventjes daarna ook. Je hoeft het niet alleen te doen.

Schrijven met het creatiepentagram

Wat je kunt verwachten deze avond: intensief werk met slimme nieuwe inzichten, praktische en verrassende schrijfoefeningen, je intuitie en je schrijflust. We maken kennis met elkaar. Er is aandacht en er wordt gelachen, want we zitten daar met schrijvers onder elkaar. We vertellen elkaar wat voor boek we gaan schrijven en voor wie. Je krijgt direct van mij het studieboek ‘Schrijven met het creatiepentagram’ dat je de hele Zomerstoom en lang daarna blijft gebruiken als inspiratiebron en houvast bij je schrijfwerk.
Ik leg je uit hoe het Creatiepentagram werkt, hoe je je eigen Creatiepentagram samenstelt voor jouw schrijfwerk, we oefenen even en je gaat naar huis met boek en huiswerk. Je hebt nu twee weken om je eigen Creatiepentagram te maken dat we over twee weken bespreken.
Er is koffie, thee en chocola.

Locatie: Bibliotheek Oosterbeek – met gratis parkeerruimte en op loopafstand van het station
Tijd: 19.30 – 22.00
Meenemen: ruim schrijfblok en fijne pen
Prijs:
enkele avond 160,- incl. btw
tweeluik 310,- incl. btw
complete Zomerstoom voor schrijvers (4x plus coaching, 2x terugkomavond) 480,- incl. btw

Ik wil mijn boek schrijven. Neem contact met me op om even kennis te maken vooraf en te overleggen wat voor mij nu het beste werkt.

Top