Intuïtief landschapsschrijven & dagboektekenen in Frankrijk 2020

Voor wie intuïtie, kennis en creativiteit wil inzetten
als raadgever in het dagelijks leven

Je intuitie is een zintuig waar je in het dagelijks leven allang gebruik van maakt. Het helpt je om waar te nemen waar je bent, wie er bij je zijn en het maakt je creatief. Deze creatieve week in Frankrijk is gewijd aan de prachtige kwaliteiten die intuitie en je andere zintuigen je bieden. Hoe zet je ze in? Hoe breng je onder woorden wat je met al je zintuigen waarneemt? En hoe maakt ontwikkeling van je zintuigen je dagelijkse leven gemakkelijker? Kom naar Saint Jean de Duras om het te ontdekken. Schrijven en tekenen zijn je gereedschap – en als je daar niks van kunt heb je al een voordeel.

Leven met je volle verstand

We weten zoveel meer dan we denken. Daar is niks mysterieus aan. Sfeer, stemming, karakter, verbinding, humeur, emoties – we herkennen ze heus wel. Als we ons volle verstand gebruiken, schakelen we hoofd, hart, buik en benen in. Kennis en intuïtie voorzien ons van informatie waar we onze alledaagse keuzes op baseren. Hoe worden we daar bewust een tikkie beter in?

Warm hart in zakelijke wereld

Toch is het vaak een hele kunst om al je waarnemingen serieus te nemen als ze niet direct voortkomen uit kennis. Onze zes zintuigen geven ons veel informatie maar ze hebben niet allemaal zo’n beste reputatie. Zo wordt intuïtie vaak genegeerd. Daardoor is het nog een hele kunst om je staande te houden met een warm hart in een kille zakelijke wereld. Een wereld waarin je intuïtie het maar moeilijk heeft, terwijl die het je juist zo makkelijk zou kunnen maken.

Intuïtie als raadgever en adviseur

Daarom organiseren we de Intuïtief landschapsschrijven en dagboektekenen bij Simply Canvas in Frankrijk. Een vrolijke en intensieve week: een creatieve speeltuin voor onze zintuiglijke waarnemingen, onze intuïtie. Het doel van de week is om straks, in het dagelijks leven, gemakkelijk toegang te hebben tot onuitgesproken boodschappen, om bijzondere kwaliteiten in het landschap te herkennen, en om een nieuwe taal van woord en beeld te ontwikkelen om die inzichten te kunnen delen met anderen.
Na deze week herken je het verschil tussen intuïtie en je angsten of verlangens. Deze week is bedoeld voor iedereen die graag intuïtie wil inzetten als raadgever en adviseur, naast kennis en ervaring.

Inschrijven voor de Intuitieweek met Chris Opheij en Yoeke Nagel

PRAKTISCH

Wat gaan we doen

Landschapslezen. Welke plek voelt prettig voor jou, hoe weet je dat, hoe breng je dat onder woorden? Wat biedt de plek jou en wat kun je terug doen?
Hoe teken je die sfeer?

Magisch schrijven. Verhalen naar je toe lokken met je bereidheid en technische mogelijkheden om ze onder woorden te brengen.

Intuïtief tekenen. Je toont je waarnemingen op papier. Niet kunnen tekenen is in je voordeel.

Plantfluisteren.
Welke bijzondere kwaliteit heeft deze plant, medisch, als groeier, als voedsel, als voorbeeld? Wat heeft het nodig om het goed te hebben?
 Wat zegt je dat? En wat heeft deze plant jou te bieden?

TZK’tjes maken. (Tekenen Zonder te Kijken).

Lichaamstekenen. Kunnen we het lijf ook goedkeuren als landschap?

Tasjeslezen. Wat zeggen de voorwerpen die we met ons meedragen over ons?

Bewegen met symbolen. Pentagram en lemniscaat popelen al.

Magisch huishouden. Wat voegen we toe aan onze omgeving door actief en bewust deel uit te maken van de dagelijkse zorg voor onszelf, onze leefruimte? Ja, we doen onze eigen afwas om even hartstikke zen te zijn met dat sopje.

Beeldverhalen. Het ultieme samenspel van woord en beeld is daad.

Blobtekenen. Spelen met serendipiteit

Tarot, meditatie, yoga, visualisatieoefeningen, wandelingen, tijdreizen, dans
– het kan allemaal deel uitmaken van deze magische week.

Inschrijven voor de Intuitieweek met Chris Opheij en Yoeke Nagel

Nieuwe verbintenissen

We maken deel uit van het landschap dat ons gastvrijheid biedt deze week. We ontmoeten bewust de wezens van het land: mensen, insecten, vogels, kruipers, bloeiers, groeiers, knorrers, vliegers, gravers, piepers en knollen en andere levende wezens, eetbare en oneetbare. Het landschap, de natuur en de vijf elementen zijn daarbij onze gastvrouwen: aarde, lucht, water, vuur en geest die ze allemaal met elkaar verbindt en betekenis geeft. Onze zintuigen laten ons daar meer over weten dan we denken. Onze waarnemingen vermengen zich met onze kennis die zich oplost om plaats te maken voor een nieuwe verbintenis tussen onze fluisterende ziel, de geluiden en het zwijgen rondom ons.

Zo schijnt het licht in de voorraadkast van ons weten, waar we eerder maar weinig konden zien. Wie altijd al veel extra’s waarneemt ontwikkelt in deze week de technieken om ermee uit de voeten te kunnen in het dagelijks leven. Wie graag de eigen intuïtie verder wil ontwikkelen leert de taal van de zintuigen te tolken om inzichten en waarnemingen te delen met anderen. Schrijven en beeldend werken maakt zichtbaar hoe wijs we zijn als we ons volle verstand gebruiken: kennis en intuïtie.

Begeleiding en programma


‘s Morgens starten we met een actieve meditatie en dan een gezond en stevig ontbijt.
Daarna bieden Yoeke en Chris je een aantal oefeningen en experimenten aan om de dag mee bezig te zijn. Af en toe doen we een excursie op het terrein of in de omgeving. Er is tijd om heerlijk te wandelen. ‘s Avonds eten we een maaltijd die met zorg is bereid met producten van de streek. Daarna delen we onze ervaringen en creatieve ontdekkingen met elkaar bij het vuur, onder de sterrenhemel (of binnen als het te koud is). Je krijgt deze week professionele en gedreven begeleiding van twee doorgewinterde magisch creatieven.

Yoeke Nagel, boekenvroedvrouw en schrijfcoach

Zij verzorgde vijf keer eerder een schrijfweek op Simply Canvas. Dit keer begeleidt ze je graag om onder woorden te brengen wat nog geen woorden heeft. Yoeke biedt je magische technieken om het alledaagse mysterie van landschap, energie en levende wezens waar te nemen en vervolgens je waarnemingen zorgvuldig onder woorden te brengen. Magisch schrijven. Sowieso fijn om te kunnen, als je van plan bent meer te gaan schrijven of magischer te leven. Yoeke is ervaren in zowel magische werkvormen als schrijftechniek.

Christine Opheij, therapeut en tekenaar

Christine werkt ruim dertig jaar met mensen voor wie taal niet vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld door een hoorbeperking. Ze heeft haar eigen tekenhandschrift ontwikkeld waarmee ze haar intuïtie brandstof geeft en verbinding tot stand brengt. Deze week neemt zij ons mee in spannende en ontspannende beeldexperimenten. Vanuit de elementen water – lucht – aarde – vuur gaan we tekenen en bewegen en verbindingen aan met de geest van het landschap. Niet kunnen tekenen is in je voordeel. Nieuwsgierigheid en de bereidheid om te vertragen zijn je beste gereedschap. Je tekenervaringen prikkelen je magisch schrijfwerk en vice versa.

Beweging van het lijf

In de ochtend kun je meedoen met de bewegingsmeditatie.
We knipogen naar yoga en free style chi-kung. Zo wordt je lichaam lekker wakker en fit genoeg om alle nieuwe informatie te kunnen huisvesten en er je eigen vorm en inhoud aan te geven.

Voorwaarde voor deelname:

we kijken uit naar deelnemers die open staan voor hun intuïtie of daar eens meer van willen weten. Alle deelnemers hebben vooraf een kennismakingsgesprek met Christine of Yoeke.

 

Inschrijven voor de Intuitieweek met Chris Opheij en Yoeke Nagel

Waar zitten we dan

We zitten midden in de Dordogne, in het pittoreske Saint-Jean-de-Duras, bij Simply Canvas, een geweldige permacultuurcamping met alle luxe die je je kunt wensen. Inclusief een zwembad trouwens. Met fantastisch en gezond eten, en natuurlijk Wifi. Je kunt overal van het landschap genieten en kennismaken met de planten en dieren van de plek. Je bent welkom in de boomgaard om een vijg te plukken, in de ruime schuur voor de gezamenlijke meditatie en het ontbijt, in je eigen luxe kamer of je ruime ‘glamping’ tent, naast of in het zwembad, bij de varkentjes en de kippen, of bij de moestuin. We eten gezamenlijk, elke ochtend zijn we samen voor een meditatie

Pikante Details

Data: vrijdag 11 september tot vrijdag 18 september 2020.
Prijs 850,- inclusief de schrijfgids ‘Schrijven met het creatiepentagram‘, eten en (gedeelde) kamer. Toeslag 150,- voor een kamer of tent alleen. Je kunt ook in een huisje. Reiskosten komen voor eigen rekening. Vervoer van en naar vliegveld Bergerac wordt geregeld.

Schrijven. Tekenen. Bewegen.
Het landschap voedt lichaam en geest.

Onze gastvrouw Sandra Alderden legt zich op dit moment toe op het laten ontstaan van Bloesemremedies. Ook daar zullen we meer over horen.

Inschrijven voor de Intuitieweek met Chris Opheij en Yoeke Nagel

 

Top