Boeken van Yoeke

boeken van YoekeBoek Bestellen?
Bij mij, bij je boekhandel of bij bol.com

Inmiddels publiceerde ik 14 boeken.
Ik heb geschreven over uiteenlopende onderwerpen, maar allemaal over de kern van ons bestaan: de oorlog, familieverhalen, de dood, seks, relaties, kinderen, magisch huishouden, schrijftechnieken en damestasjes en hoe we omgaan met onze spullen.
Over al deze onderwerpen kom ik graag een keer vertellen op je netwerkbijeenkomst, teambuilding, leesclub, vriendengroep, bedrijfsmiddag of bibliotheeklezingenavond.
Lezingen en workshops vind ik altijd leuk om te verzorgen, zeker als ik ze voor je mag aanpassen bij jullie favoriete thema van de bijeenkomst.

Ik wil graag een boek van Yoeke bestellen

Neem contact op voor een lezing of workshop rond een van Yoekes boeken

Zoeken
naar mijn moeders moeder

die verdween in het verzet

maart 2018, uitgeverij Droomvallei
€ 16,95 voor 268 pagina’s
ISBN 978-94-92844-07-1, NUR 320

Dit is mijn veertiende – en meest persoonlijke boek dat ik tot nu toe schreef. Twintig jaar worstelde ik ermee, omdat ik drie verhalen tegelijk wilde vertellen. Over mijn grootmoeder die ik alleen maar uit mooie verhalen kende: ze liet haar twee dochters onderduiken en verdween in het verzet. Over mijn moeder, een van die twee dochters en hoe zij zeventig jaar lang bleef zoeken naar haar moeder. En over mijzelf, over hoe die zoektocht en de wilde verhalen over mijn stoere grootmoeder mijn leven beinvloedde. Maar ook over hoe ik tijdens het schrijven van dit boek ontdekte hoe de oorlog zelf in mij ondergedoken zat. Als bron van verwijten en inspiratie om zinvol te leven. Ik ben blij dat het klaar is en ik hoop dat je het gaat lezen. Zoeken hoeft niet: gewoon bestellen.

Boek bestellen

Omslag 'Schrijven met het creatiepentagram'Schrijven met het creatiepentagram
met 99 oefeningen voor een hogere woordwaarde

2014, uitgeverij A3boeken
€ 14,50 ISBN 9789491557132

Het creatiepentagram ontwikkelde ik als stevig houvast voor elke schrijver. Het biedt structuur voor je verhaal en helpt je om de keuzes te maken die je als schrijver voor je kiezen krijgt. Bovendien vind je in dit boek waardevolle opjutterij om verder te schrijven tot je boek af is, die webtekst online staat of je scriptie is ingeleverd. Over vampierwoorden, de 13 beste smoezen om niet te schrijven, geweldige tips van andere schrijvers, de onmisbare A-Z-lijn en meer voeding voor je schrijflust.

Boek bestellen

Omslag 99 witte kopjes op een tafel99 witte kopjes op een tafel
Stijloefeningen om de werkelijkheid
te bekijken en te beschrijven

2009, uitgeverij A3boeken
€ 12,50 ISBN 9077408698

Er staat een kopje op tafel. Nou en? De wetenschapper die dit fenomeen moet onderzoeken zal daar een heel andere kijk op hebben dan de zwaar geirriteerde puber die dat tyfusding moet afwassen. 99 stijloefeningen om eens met hele andere ogen naar een gegeven te kijken en je taalgebruik aan te passen bij wat je dan opeens ziet. Geinspireerd door Queneau. Zakboekje om altijd bij je te hebben als je fris en verrassend wilt blijven schrijven.

Boek bestellen

Damestasjeslezen-124x150Damestasjeslezen 
het orakel dat je met je mee draagt

2004, uitgeverij A3boeken
€ 7,50 ISBN 9789077408582
Alleen nog via mij te bestellen (in combinatie met workshop of lezing)

Kijk in een damestas en je kijkt recht in de ziel van een vrouw. Wat zit er eigenlijk in jouw tas? En wat zegt dat over jou? De spullen die we bij ons dragen laten je zien welke angsten, verlangens, verborgen kwaliteiten en mogelijkheden je hebt. Damestasjeslezen is trouwens ook een geweldig leuke invulling van je teambuilding, bedrijfsuitje, evenement, informatiemarkt, vriendinnengroep, vrijgezellenfeest, netwerkbijeenkomst of voorlichtingsdag. Mail me even voor workshops, lezingen en teambuilding.

Boek bestellen

Neem contact op voor een lezing of workshop rond een van Yoekes boeken

Verschenen bij
Uitgeverij Vooruit

Onderstaande boeken zijn projecten die ik in opdracht maakte voor Uitgeverij Vooruit, voor boeken die de geschiedenis naar de toekomst brengen. Ik maak er net zo makkelijk ook eentje voor jou als jubileumuitgave of als bewaarbaar en uniek evenementverslag.

KleinCreuseVakantieboekKlein Creuse Nature Vakantieboek
al 35 jaar bloot vakantieplezier
2015, uitgeverij Vooruit
€ 15,- / 124 pagina’s, Inkoopsprijs boekhandel: € 10,-
ISBN 978-90-815508-3-3 / NUR 400

Naturistencamping Creuse Nature wilde haar 35-jarig jubileum vieren met een tijdloos, persoonlijk, vrolijk, sfeervol cadeauboek voor haar gasten. Samen met vormgever Jan Runhardt maakte ik dit vakantieboek voor ze, met vakantieverhalen, streekrecepten, citaten, puzzels, zoekplaatjes, een wandelroute en zelfs een echte naturistenmop.

agoraomslagAGORA – 25 jaar midden op het plein
Jubileumuitgave van de beroepsvereniging voor coordinatoren vrijwilligerswerk
2014, niet meer verkrijgbaar
Jubileumboek van de belangenorganisatie voor de steeds belangrijkere beroepsgroep van coordinatoren vrijwilligerswerk. Met interviews, cartoons, toekomstplannen en geschiedenis.

ZonopZuid-225x300Zon op Zuid – het reisverslag
2013, niet meer verkrijgbaar
Elegant reisverslag met commentaren van buurtbewoners, kunstenaars en organisatoren over het kunstproject ‘Zon op Zuid.

 

Bloot-300x216Bloot!
Bijzondere ontmoetingen op naturistencamping Creuse Nature
2010, niet meer verkrijgbaar
Een jubileumboekje met ontroerende persoonlijke verhalen (interviews) met stijlvolle pentekeningen.

Boeken van Yoeke
– nu al uitverkocht –

Hieronder zie je de omslagen van een paar boeken die alleen nog tweedehands te vinden zijn, als je mazzel hebt. Het Duitse boek is nog in de Duitse boekhandel te koop, of via Amazon.com.

tweevleugels-150x150Duitse uitgave:
Anneke – Zwei Fluegel des einen Vogels
Verlag Freies Geistesleben
Zoek op ISBN 3-7725-1792-7

 

Neem contact op voor een lezing of workshop rond een van Yoekes boeken

 

 

 

Top