Schrijfworkshops

Inzicht & oefening –
en je schrijfplezier terug,
waar je het ook verloren was

woordeuryoekeWat heb jij nodig om je schrijfplezier terug te krijgen? Of om het eindelijk te vinden? Door de jaren heen ontwikkelde ik verschillende workshops om je precies de schrijfbegeleiding te bieden die je op dit moment verder helpt.

Op deze ‘menukaart’ zie je welke smaken er zijn. Kijk daarna in de agenda om te zien wanneer je in kunt stappen. Of we overleggen waar jij (of je team, bedrijf of organisatie) het meeste aan zou hebben. En helemaal op maat gesneden is schrijfcoaching zodat je krachtige schrijfondersteuning hebt bij het schrijfwerk waar je nu voor staat.
Bij alle workshop speelt het creatiepentagram een belangrijke rol omdat dat je stevig houvast geeft.

Om te schrijven heb je een aantal dingen nodig
naast voldoende schrijfuren.
Plezier. Lef. Inspiratie. Techniek. Structuur.
Stijlen. Schrijfkunst. Relativeringsvermogen.
En chocola.

schrijfcoachYoeke   buitenschrijven2

Schrijven met het creatiepentagram
voor een heldere opbouw van elke tekst

Het Creatiepentagram biedt houvast aan alle schrijvers. Zakelijke teksten, fictie, wetenschappelijk werk, een opstel, betoog, blog of boek: ze worden allemaal duidelijker, creatiever en helderder met het creatiepentagram. Het boek ‘Schrijven met het creatiepentagram’ geeft je nog jarenlang schrijfgenot.

Chocoladeschrijven en Witte Kopjes
voor plezier in taal 

Om plezier te krijgen in taal. Ook voor kinderen! Voor professional en plezierschrijver.  Stijlen en kunstgrepen om de lezer anders te laten kijken naar wat vroeger nog zo normaal leek. Tot jij het beschreef. Er wordt gebruik gemaakt van het stijlboek ’99 witte kopjes op een tafel’. En van chocola natuurlijk.

Schrijf dat boek!
voor auteurs

Je wilt al zo lang een boek schrijven. Wanneer is het nou af? Een hele dag samen met andere schrijvers om samen je beste smoezen radicaal uit de weg te ruimen. Schrijf dat boek nou maar! Je hoeft het niet alleen te doen.

Magisch Schrijven
voor professionele en plezierschrijvers

Ontdek de onuitputtelijke bron van je woordenstroom. Magische technieken en inspirerende oefeningen die je schrijfwerk vloeiend, eigen en ontspannen houden. Met een beetje hulp uit onverwachte hoeken van het universum.

Schatschrijven
voor iedereen die gemakkelijker wil schrijven

Een schatkist vol gereedschap. Tekststructuur. Verhaallijn. Spanningsopbouw. Uitdieping van je karakters. En natuurlijk ook: lachen om je writersblock. Of het nu gaat om een kort verhaal of een boek: je hebt een goed gevulde gereedschapskist om er een schrijffeest van te maken.

Samen op verhaal komen
Workshop voor grotere groepen

Iedereen heeft z’n eigen verhaal. Toch is het mogelijk om met een grote groep mensen een gezamenlijk verhaal te schrijven. Een uniek verhaal waar iedereen aan meewerkt en toch de eigen, persoonlijke inbreng erin terug kan vinden. Perfecte activiteit om eindelijk eens met plezier uitstekend samen te werken.

Functioneel schrijven
Tekst- en bedrijfsstructuur voor
ondernemers en organisatoren

Eigen bedrijf? Dan weet je teveel over je product of dienst om er gemakkelijk een webtekst of folder voor te maken. In een enkele dag heb je helder op welke zes pilaren jouw bedrijfsteksten gebouwd horen te worden. Daarna schrijf je je tekst gemakkelijk zelf, of je weet precies wat je je ingehuurde tekstschrijver moet vragen.

Schrijven om gezien te worden
Cursus 6 avonden voor ondernemers,
incl. SEO-module en sociale media

Voor zelfstandig ondernemers, therapeuten met een eigen praktijk of enthousiaste organisatietalenten is het extra voordelig om te schrijven. Schrijven is namelijk goed voor de lijn. In deze cursus van zes avonden onderscheid je hoof- en bijzaken, krijg je feedback van je medecursisten op je bedrijf en op je teksten. Je sluit de cursus af met een eindwerkstuk: een website, folder of nieuwsbrief. Gelukt? Dan ontvang je een certificaat dat door niemand wordt erkend. Functioneel Schrijven maakt deel uit van de cursus.

Opfrisschrijven
voor wie al een tijd schrijft

Wie al eens een schrijfcursus bij Yoeke Nagel volgde, weet dat een schrijver nooit klaar is. Kom eens in het jaar meedoen met Opfrisschrijven. Stel je schrijfpentagram bij, slijp je teksten scherp en check de sfeer van je woorden. Klopt het nog met wie je nu bent?

Uitsmijters schrijven – Pay offs en slogans –
voor ondernemers, journalisten, organisatoren, plezierschrijvers

Dat ene zinnetje onder je bedrijfsnaam, de slotzin van je artikel, de kop boven je folder… Daar moet het staan. In die ene zin is duidelijk wie je bent, wat je doet, waarom, voor wie en met hoeveel plezier. Vind je eigen pay-off en slogan in een avond. Daar heb je lang lol van.

Nieuwsbrieven schrijven
Cursus 3 avonden voor ondernemers,
journalisten en organisatoren

Als je nieuwsbrief klopt moet ie natuurlijk nog wel worden opengedaan. Hoe schrijf je een nieuwsbrief die ook echt wordt gelezen? Wat zet je er in en wat laat je weg? Hoe houd je het overzichtelijk voor jezelf? De kunst van de nieuwsbrief. Drie avonden cursus, met als klap op de vuurpijl je eerste editie kant en klaar. Op naar een heel jaargang.

Design teksten – de juiste toon –
voor ondernemers, journalisten en plezierschrijvers

De uitsmijter van je folder, dat ene zinnetje dat je onder je bedrijfsnaam zet: je moet er maar op komen. Het moet spannend klinken, verleiden, nieuwsgierig maken, samenvatten en de juiste toon hebben. De slogan is je uithangbord in woorden. Je verzint je eigen slogan of pay-off het gemakkelijkst met anderen samen. We gebruiken verrassende technieken, elkaars eigenwijsheid en ons eigen gevoel voor humor. Speciaal voor zelfstandigen en enthousiaste organisatoren. Vlecht het krachtige woordnet waarmee je je klanten opvangt. Schrijf een slogan.

Kun je niet kiezen?
Bestel vast een WoordWaardeBon
om later te gebruiken of om cadeau te doen aan een andere schrijver (m/v)

Top