Zomerstoom voor Schrijvers

Alles wat je nodig hebt
om deze zomer aan je boek te werken

in 4 avonden

“Deze zomervakantie ga ik tijd inplannen om mijn boek te schrijven,” hoor ik schrijvers zeggen. “Echt,” komt daar dan vaak aarzelend achteraan. En dan weet je het al.
Dat wordt ‘m waarschijnlijk weer niet. Want tja, hoe, wanneer, wat, waar dan…
Jammer, want ik zou je boek wel graag willen lezen.

Daarom bied ik je nu, in de voorzomer, een stoomtraject aan voor schrijvers.

Fictie, non-fictie, korte verhalen of zelfs journalistieke artikelen: je schrijft beslist beter, gemakkelijker en vrolijker als je de Zomerstoom voor Schrijvers doorloopt.*)
In vier avonden heb je alle kennis en techniek in huis om deze zomer echt te schrijven. De Zomerstoom is niet gewoon een leuke schrijfcursus in Gelderland, je leert er schrijftechnieken die je nergens anders leert. En het zijn er voldoende om deze zomer dat boek te schrijven.

Jouw boek, wanneer is het nou af?

Jouw boek, wanneer is het nou af? Zeker niet aan het einde van de zomer, want je hebt echt meer tijd nodig als je een mooi boek wilt schrijven. Maar ik garandeer je dat je er dit keer echt aan begint. Met schrijflust, voldoende schrijfgereedschap en stevig houvast voor als je het even niet meer weet.
Je hebt je eigen Creatiepentagram, je A-Z-lijn, je Woordinslagpunten en de Nieuwe Schrijfkunsten bestudeerd, uitgeprobeerd en toegepast op jouw boekenplan en jouw schrijfstijl.
Nu is het een kwestie van tijd. Neem je die deze zomer? Net na de zomer?
Dan ben je van harte welkom op de Zomerstoom voor Schrijvers.
We komen bij elkaar in de bibliotheek in Oosterbeek, vlakbij Arnhem, op loopafstand van het station en met gratis parkeerruimte, koffie, thee, chocola en een heleboel boeken om je heen waaraan je kunt zien dat schrijven echt mogelijk is. Misschien wel deze zomer. Kom alvast op stoom tijdens deze vier avonden.

*) Voor nog geen 500 euro voor vier avonden, inclusief btw en met een gratis boek erbij.

Wat kun je verwachten op deze 4 avonden
Zomerstoom voor Schrijvers?

9 mei 2019
Begin je boek met je Creatiepentagram

Wat je kunt verwachten deze avond: intensief werk met slimme nieuwe inzichten, praktische en verrassende schrijfoefeningen, je intuitie en je schrijflust. Er is aandacht voor jou als schrijver en voor je boek dat popelt om geschreven te worden. Er wordt verteld en gelachen, want we zitten daar met schrijvers onder elkaar. Je krijgt direct van mij het studieboek ‘Schrijven met het creatiepentagram’ dat je de hele Zomerstoom en lang daarna gebruikt als inspiratiebron en houvast bij je schrijfwerk.
Ik leg je uit hoe het Creatiepentagram werkt, hoe je je eigen Creatiepentagram samenstelt voor jouw boek, we oefenen even en je gaat naar huis met boek en huiswerk. Je hebt nu twee weken om je eigen Creatiepentagram te maken dat we over twee weken bespreken.
Er is koffie, thee en chocola.

23 mei 2019
Inhoud: je A-Z-lijn

Je ziet lijn ontstaan in je boek. Of het nu fictie is of non-fictie, je hebt een begin, een midden en een einde voor je verhaal nodig. En een mooie opbouw. Dat heb je niet ineens, daar moet je een tijdje over nadenken en aan werken. Gestructureerd. De techniek van de A-Z-lijn biedt je die structuur. Het fijne van een structuur is dat je er altijd lekker van af kunt wijken om je hart te volgen of achter je hoofdpersonen aan te rennen, zonder te verdwalen. De lijn van je verhaal staat. Daardoor kun je prachtige omwegen maken.

6 juni 2019
Lekker schrijven: woordinslagpunten

We duiken de diepte in. Door ook van de anderen te horen hoe hun A-Z-lijn in elkaar zit, kun je die van jezelf gemakkelijk bijstellen, zelfs straks tijdens je schrijfzomer. Nu oefenen we met elegante alledaagse schrijfkunst. Deze zomer heb je je schrijflust nodig, want je schrijft beter vanuit genot dan vanuit discipline. Straks, als je boek af is, heeft je lezer ook leesplezier nodig. Die beide kwaliteiten bereik je door je woordinslagpunten zorgvuldig te kiezen. Ik ga je deze avond uitleggen waar ze zitten, hoe je je verhaal compleet vertelt, hoe je jezelf en je lezer raakt en in de juiste stemming brengt en hoe je controleert of dat gelukt is.

13 juni 2019
Nieuwe schrijfkunsten

In de afgelopen drie avonden draaiden we de poten in de schrijfketel. Deze laatste avond mikken we alle mogelijke ingredienten in die schrijven leuk maken. Schrijfkunsten en nieuwe, onverwachte schrijftechnieken om zelf de kunst verder te ontwikkelen. We oefenen met de aangeklede dialoog, met het 1,2,3-tje, chocoladeschrijven (heeee, is er weer chocola?), stillevenschrijven, emotieschrijven. Ik geef je bovendien een schrijftechniek die speciaal voor de schoonheid en duidelijkheid van jouw boek perfect past.

En dan…

Na deze avond ga je de zomer in waarop je later terugkijkt als ‘De zomer waarin ik mijn boek schreef.’ Omdat je nu, na vier keer Zomerstoom voor Schrijvers, weet hoe je dat aanpakt.
Wil je meer schrijfondersteuning terwijl je verder schrijft? Als je schrijfcoach en boekenvroedvrouw ben ik straks de professionele lezer die aan jouw kant staat en je boek nog beter laat worden.
En nou aan de slag.

Je kunt een losse avond meedoen, of een tweeluikje samenstellen. Je kunt je ook inschrijven voor de complete Zomerstoom voor Schrijvers en zo een enorme korting opstrijken. Bovendien krijg je bij de complete Zomerstoom het lesboek ‘Schrijven met het creatiepentagram’ gratis. Je mag me dan ook tussendoor mailen met schrijfcoachingsvragen.

Locatie: Bibliotheek Oosterbeek – met gratis parkeerruimte en op loopafstand van het station
Tijd: 19.30 – 22.00
Prijzen:
enkele avond 160,- incl. btw
tweeluik 310,- incl. btw
complete Zomerstoom voor schrijvers (4x plus coaching) 480,- incl. btw

Let op: er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Ik wil mijn boek schrijven. Neem contact met me op om even kennis te maken vooraf en te overleggen wat voor mij nu het beste werkt.

De zomer komt eraan.
Nu kun je tijd maken om je boek te schrijven.

 

Top