Organiseren met het creatiepentagram

Ken je de grenzen, dan heb je meer speelruimte

531005_344958088943176_451404069_nHet creatiepentagram helpt om de essentie te pakken te krijgen. Dat is handig bij het schrijven van teksten of andere communicatie, maar het is ook een zegen bij ingewikkelde organisatieklussen.
Bij het organiseren van een groter evenement – een nieuwe manier van werken, een fusie, samenwerkingsverband, nieuw team, festival, symposium, familiefeest of weekeindje uit – werkt het creatiepentagram als organisatiestructuur. Het project wordt afgebakend door heldere keuzes voor doelgroep, doelstelling van het evenement, de missie van de organisatoren en nog een aantal ‘natuurlijke begrenzingen’. Daardoor ontstaat speelruimte: opties kunnen worden uitgediept of direct weggesnoeid en er is zowel voor organisatoren als deelnemers een eenduidig beeld over het evenement. Zodra het creatiepentagram voor dit speciale evenement is vastgesteld biedt het blijvend houvast voor de keuzes die gemaakt moeten worden.

Dat geldt zowel voor de programmering als voor de communicatie en het inschakelen van media rondom het evenement. Organiseren met het creatiepentagram voorkomt dat je als enthousiaste organisator terecht komt in het drijfzand van alle mogelijke aanvullingen die ook nog leuk zouden kunnen zijn om te doen – zonder jezelf te beperken.

Met een workshop van een dagdeel ‘Organiseren met het creatiepentagram’ is meteen iedereen op de hoogte van de grenzen van het mogelijke. Vraag me er naar.

Top