Trouwceremonie

Een huwelijksdag die bij ons past

trouwceremonie“We willen een mooie trouwceremonie maar dan wel op onze eigen manier,” zeggen veel aanstaande bruidsparen. Niet in een kerk dus, als je je daar niet thuis voelt. Maar wel met een mooi ritueel, oprechte woorden of een handeling die betekenis geeft aan je huwelijksfeest, dit bijzondere moment waarop je je met elkaar verbindt in het bijzijn van familie en vrienden – of misschien wel heel stilletjes, alleen samen, of met je kinderen.
Niet volgens een vast stramien, niet volgens een religieus protocol, maar puur persoonlijk en betekenisvol.

(De 3 onderstaande foto’s maakte fotograaf Rob Daanen bij het handvasten van Ed en Miriam, die zo vierden dat ze al 30 jaar samen zijn).

 

Zeg ‘Ja’ op je eigen manier

Nou, kom op dan! Zeg het maar. Hoe willen jullie het zelf? Welke huwelijksceremonie past echt bij jullie?

-Klassiek, maar dan rond de elementen van het leven die voor jullie betekenis hebben?

-Modern, zonder flauwekul maar wel met betekenisvolle woorden?

-Officieel, met je ja-woord voor de wet op een plek die belangrijk voor jullie is? Dan ben ik je BABS.

-Handvasten, helemaal op z’n Keltisch, of liever met wat minder rituele handelingen?

-Spiritueel, omdat je je ook verbindt met elkaars geest en met het goddelijke?

-Uitzonderlijk, omdat jullie je relatie op een heel andere manier vormgeven dan veel andere mensen dat doen?

-Opnieuw, omdat je vrienden en familie wilt laten weten dat je na al die jaren nog steeds gek op elkaar bent?

-Met meer mensen tegelijk misschien? Met je kinderen als getuigen? Handvasten? Ritueel? Zonder de ambtelijke bevestiging of juist als aanvulling op jullie burgerlijk huwelijk? Of liever een mooie ceremonie om jullie burgerlijk huwelijk te laten voltrekken op een bijzondere locatie locatie, met een priester samen, in het bos of door een BABS?

verbindingsritueel-150x150
trouwritueel-150x150
9dRdvyvSMHnsvwyZHrHL4B8X-LebLX9uXy_1JcMAIbQ-150x150

 

Trouwritueel op maat

handvasten-met-koord-en-stola1-150x150Alles is mogelijk als je ‘ja’ wilt zeggen. Ik heb ruime ervaring met het bedenken van betekenisvolle rituelen, het trouwceremonieyoeke-300x200samenstellen en begeleiden van een prachtige huwelijksceremonie of handfasting ritueel, en het schrijven van een passende tekst. Plechtig. En vrolijk. Want op je trouwdag wil je toch ook kunnen lachen?
We bespreken vooraf wat jullie willen en welke woorden, handelingen, symbolen en rituelen daarbij passen. En we vinden ook iets wat voor jullie betekenisvol is en waar toch die oude tante zich niet aan zal storen.
Ik stuur jullie na ons gesprek een voorstel op maat. Jullie beslissen. En als jullie ‘ja’ zeggen werken we de details uit zodat je precies weet hoe je trouwceremonie er uit zal zien en hoe lang die duurt. Of niet, als je liever verrast wordt.

 

handvasten-300x199Wat kost een huwelijk?

Een trouwceremonie met huwelijksritueel of handfasting kost inclusief voorbereiding (gesprek, tekst, overleg) rond de 450 euro.
Wil je me laten optreden als BABS (bijzonder ambtenaar burgerlijke stand) zodat je burgerlijk huwelijk meteen geregeld is en je ook voor de wet getrouwd bent? Dan komen daar de BABS aanstellingskosten bij. Elke gemeente heeft daar andere regels voor, dus kijk alvast even na hoe dat bij jullie is!

Het moet natuurlijk wel klikken! Neem dus gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te zien of jullie mij wel willen voor jullie bijzondere dag.

huureenheksYoekeNagel-150x150

Top