Schrijfcoaching

Click here to read about the Dutch Book Midwife or Writing Coach in English

Jouw boek
Wanneer is het nou af?

En wanneer is jouw boek nou af?Oh, dat eerste moment van kolkend schrijfplezier! Je vingers over het toetsenbord, de plannen, de ideeën die maar blijven komen, de hooggespannen verwachtingen van je omgeving, de roem die lonkt…
Dit boek, jouw boek, zou zichzelf schrijven.

Er is geen goede manier om
een boek te schrijven.
Wel een betere. Die van jou.

Hoe schrijf je het beste?

Vaak is het plan om een boek te gaan schrijven leuker dan het schrijven zelf. Een tijd lang schrijf je op vleugels, gezegend door de schrijfgoden. Na een tijdje drogen de woorden een beetje op en wordt het lastig om de discipline op te brengen. Toch maar weer een paar uurtjes gaan zitten. Misschien die pagina’s een beetje omgooien. Dat hele blok tekst eruit gooien en een heel andere kant op met het verhaal… En hoe had je nou die buurvrouw van je hoofdpersoon ook al weer genoemd? Blijft het nog spannend om te lezen, of is iedereen nu al in slaap gevallen…
Voor al deze vragen – en meer – kun je bij mij terecht voor schrijfcoaching.
Ik ga je niet vertellen hoe jij moet schrijven. Ik help je om te ontdekken op welke manier jij het beste schrijft.

Je hoeft het niet
alleen te doen.

 

Zelf meegemaakt

“Zonder Yoeke had ik wel woorden op papier gekregen maar was het mij nooit gelukt om de teksten in een goed leesbare vorm te gieten. Haar haarscherpe analyses, frisse blik en rake tips waren cruciaal”.

Frank Houben, auteur
(Lees Frank’s ervaringen hier)

Doorschrijven tot het af is

Blijf je sudderen op de perfecte structuur van je boek? Spanningsboog? Wil de flow niet meer komen? Zie je op tegen het ambachtelijk schrijven van de ‘laatste ronde’ voordat je je manuscript naar je uitgever gaat sturen? Of wil je advies over POD (zelf publiceren)?
Waar je boek ook over gaat, in welke schrijffase je ook zit en in welke stijl je het ook wilt schrijven*): als schrijfcoach help ik je om door te schrijven tot het af is.

Ik ben de lezer die aan jouw kant staat, je innerlijke criticus die naast je staat en de vrolijke redacteur en ervaren auteurscoach die gewoon alle tijd neemt om jou de truukjes en professionele kunstgrepen te geven waarmee je je boek nog beter maakt dan het al is.

Zelf meegemaakt

Dank voor je slimme feedback, juichen aan de zijlijn,
reetschoppen en zalige humor.

– Marieke Vissers, journalist –

Wat kun je verwachten bij schrijfcoaching

Mail me met je verzoek om schrijfcoaching en laat me meteen weten waar je zo’n beetje mee bezig bent. Ik ga je dan vragen om een opzet en, als je dat hebt, alvast een hoofdstuk of meer. Als je nog niet begonnen bent met je boek vraag ik je om drie andere teksten van jezelf op te sturen, zodat ik een beetje een idee heb waar je tegenaan loopt bij je schrijfwerk.

Ik maak dan een uitgebreide beoordeling van je schrijfwerk, geef er tips bij voor verbetering en we maken een afspraak voor een eerste consult om dat allemaal te bespreken. Vervolgens besluit je of je het bij die keer laat of een eerste kwartaaltraject met me aangaat voor 495,- exclusief btw. Als extraatje mag je dan gedurende die drie maanden rekenen op 1 consult per maand en mijn telefonische of gemailde ondersteuning.

(Nou ja… er zijn wel wat stijlen die me zo weinig aanspreken dat ik je liever doorstuur naar een collega. Als ik (of jij) vermoed dat het niet klikt laat ik je dat wel meteen weten en zoek ik met je mee naar iemand anders.)

Uitgeverij of eigen beheer

Voor dit begeleidingstraject auteurscoaching of schrijfcoaching, dus inclusief drie consulten, drie maanden ondersteuning op afstand en een uitgebreide analyse van je werk, betaal je slechts 495 euro (exclusief 21% btw). Misschien krijg je je boek wel al af in die tijd! En anders tekenen we gewoon een kwartaal bij.

Als je manuscript af is denk ik met je mee over publicatiemogelijkheden. Ik heb inmiddels een aantal goede contacten met uitgeverijen die altijd op zoek zijn naar nieuwe uitgaven en ik weet iets over uitgeven in eigen beheer.

Zelf meegemaakt

Samen kijk je op een humorvolle en zachte manier wanneer het goed loopt en waar het moeilijk wordt. Als vanzelfsprekend word je uitgedaagd om op je eigen manier aan de slag te gaan en te leren van je eigen ervaringen. Hierdoor lijkt zelfs het afronden van een proefschrift een prettig vooruitzicht te worden, of op z’n minst een interessant kasteel in plaats van onneembare vesting.

– Jenneken Naaldenberg, PhD studente Wageningen –

De reden dat ik vorig jaar met schrijfcoaching bij jou ben begonnen was dat ik erg veel moeite had met het schrijven van een essay voor een wedstrijd. Vorig jaar is mijn essay helaas niet doorgegaan. Dit jaar heb ik weer met die wedstrijd meegedaan en nu bij ik bij de 30 geselecteerde essays gekomen, deze gaan gepubliceerd worden! Je coaching heeft me dus duidelijk geen windeieren gelegd, leuk he?

– Jenneken Naaldenberg (een paar maanden later) –

Tarieven schrijfcoaching

-Eenmalig consult: 100,- plus btw
-Kwartaaltraject: 495,- plus btw (prijs vanaf 1 januari 2018)
-Ghostwriting (jij levert het idee en een concepttekst, ik maak er een boek van): in overleg
-Beoordeling en advisering enkel blog: tussen 25 en 75 euro plus btw

Neem contact met me op, dan maken we een afspraakje of,
als je ver weg woont, we spreken elkaar via Skype.

Top