Boekenvroedvrouw

Click here to read this page in English

Je eigen boek schrijven met professionele begeleiding
van een ‘Boekenvroedvrouw’

In de afgelopen jaren begeleidde ik tientallen auteurs bij het schrijven van hun boek.
Levensverhaal, wetenschappelijk werk, familiegeschiedenis, kinderboek, roman, lesmateriaal, fantasy, zelfhulpboek, biografie; het zat er allemaal bij. Door mijn manier van werken maakt het niet uit in welk genre je schrijft.

Deze boeken verschenen in 2014 met mijn hulp als boekenvroedvrouw.
Deze boeken verschenen in 2014 met mijn hulp als boekenvroedvrouw of schrijfcoach. Zodra ik tijd heb laat ik je graag zien wat er sindsdien allemaal bijgekomen is.

Boekenvroedvrouw

Mijn werk als schrijfcoach is een soort vroedvrouwenwerk.
Jij hebt een boek in je. Daar werk je aan, met zorgvuldige en professionele begeleiding van mij als ‘boekenvroedvrouw’. Ik lees met je mee, geef je kritiek en complimenten, help je je tekst beter op te bouwen door hier en daar een alinea of zelfs een heel hoofdstuk te verschuiven, weg te laten of toe te voegen. Ik ondersteun je ook bij het schrijfproces. Als auteur kun je bijvoorbeeld opeens aanlopen tegen een writersblock, reacties van je omgeving, een vreemde wending van je verhaal, nieuwe ontdekkingen over je onderwerp, zorgen over hoe betrokkenen op je boek zullen reageren, schrijfmoeheid, gebrek aan inspiratie, plotselinge inzichten in je eigen leven die je van je stuk brengen…

Deel je kennis via je boek

Een boek schrijven is veel werk, maar je hoeft het niet alleen te doen.
Je hart ligt bij je verhaal of bij je vakkennis. De juiste woorden vinden om jouw verhaal zo te vertellen dat je lezer met je mee kan voelen is een kunst, die je niet bij je geboorte mee krijgt.
Als je je kennis, visie of fantasie wilt delen met anderen via een boek, gun jezelf dan een schrijfcoach.
Dat maakt je schrijfwerk gemakkelijker, beter en nog leuker ook.

Wat mag je verwachten

Ik help je om vooraf een mooie opbouw voor je boek te construeren en ik help je eraan herinneren wat je plan was als je daar van afwijkt. En ik juich je toe als je daar met goede redenen van afwijkt, zo is het ook wel weer. Het blijft jouw feestje.
Ik zorg ervoor dat je het volhoudt, dat het mooi wordt, dat het zelfs beter wordt dan je had gehoopt, dat het de wereld in kan. Via een uitgever of in eigen beheer.
Ik ben er bij als je tegen een writers-block aanloopt en ik begeleid je er omheen.
Of er dwars doorheen, als dat beter bij jou past.
Ik nodig je uit om ook de moeilijke stukken te schrijven, om jezelf en je eigen schrijfkunst te overtreffen.
Ik ben de professionele meelezer die aan jouw kant staat. Steeds als jij me een hoofdstuk toestuurt krijg je dat terug met vragen, opmerkingen, tips en toejuichingen in de kantlijn, zodat je de beste vorm vindt voor jouw verhaal.
Ik geef je per hoofdstuk tips over de opbouw van je tekst. Een alinea of een hoofdstuk verschuiven naar voren of achteren bijvoorbeeld, een stopwoordje herkennen en wegsnoeien, een sterker woord of krachtige alinea toevoegen op een cruciaal moment in je tekst. Dat soort tekstuele ingrepen maken je boek sterker – en jij wordt er een betere schrijver van.
Ik help je in elke fase van het schrijven, van idee tot de laatste punt, van de laatste punt via de aanbiedingsbrief voor een uitgever tot het meedenken over de lezing of workshop die jij aan je boek wilt koppelen.

Fanny van der Horst, schrijfcoachingsklant:

 
Lieve Yoek,
Sinds ik van jou schrijfcoaching heb gehad, is er veel veranderd. Niet alleen schrijf ik beter, ik schrijf sneller en met veel plezier. Daar waar ik vroeger uit de losse pols begon aan een epistel, schrijf ik nu veel meer vanuit een kader. Dat klinkt een beetje als schrijven vanuit het hoofd, maar dat is het niet. Ik schrijf nog altijd vanuit mijn hart, maar dan wel in heldere taal, zodat mijn lezer het ook verstaat op meerdere niveaus tegelijk. De boodschap komt over. (…)
Als ik schrijf, ben jij erbij: in mijn hoofd, strenge feedback scanderend. En je handen rusten op mijn schouders, aanmoedigende kneepjes gevend.
Dank je wel ❤ F.

Schrijfcoach of Boekenvroedvrouw

Elke schrijfcoach werkt anders. Daarom is het handig om goed te zoeken voordat je je vastlegt aan de begeleiding van iemand. Het moet ‘klikken’. Daarom bepalen we eerst in goed overleg wat jij denkt nodig te hebben en wat ik zo ongeveer kan doen voor je. Je schakelt me in per kwartaal. Wil je na drie maanden op een andere manier verder, dan stellen we onze afspraken bij of we nemen traanloos afscheid en je gaat verder met een schrijfcoach die op dat moment beter bij je past.

Tarieven schrijfcoaching

-Kennismakingsgesprek per telefoon of skype: gratis
-Intakegesprek of eenmalig consult 150,- plus btw, vooraf tekst opsturen ter beoordeling
-Kwartaaltraject (maandelijks consult: tips en toejuichingen over de tekst die je schreef. Begeleiding bij dat wat je schrijfwerk veroorzaakt en van je vraagt. Het aanleren van nieuwe schrijftechnieken en persoonlijke ondersteuning om je schrijfplezier te houden) 495,- plus btw
-Ghostwriting (jij levert het idee en een concepttekst, ik maak er een boek van). Planning en projectprijs in overleg
-Beoordeling en advisering enkel blog tussen 25 en 75 euro plus btw

Neem contact met me op, dan maken we een afspraakje of, als je ver weg woont, we spreken elkaar via Skype.

 

Top