Schrijverstuin in Frankrijk

yoeke nagel wil wel eens weten wat je wilt zeggen
Neem contact op

“De plek waar verhalen zich laten schrijven,” zegt gastvrouw Sandra Alderden over De Schrijverstuin. De Schrijverstuin ligt bij het pittoreske Saint Jean de Duras (niet zo ver van vliegveld Bergerac, waar je niks van hoort) op het Franse platteland. De perfecte plek om op de juiste woorden te komen.

Ik kan dat beamen. Al vier jaar begeleid ik in de zomer een schrijfweek voor mensen die beter, anders, meer, fijner, makkelijker willen schrijven. Sommigen doen dat al heel lang, anderen aarzelen nog wat.
Voor al die soorten schrijvers is een fijne schrijfplek belangrijk.
Dat is De Schrijverstuin. Een prachtig landschap, in Zuid-West Frankijk in de regio Lot et Garonne. Je kunt er terecht om schrijfmeters te maken of om je boekenplan uit te werken voordat je er echt aan begint.

Schrijfondersteuning op afstand
Light of Intensief

Een verblijf in de Schrijverstuin in Frankrijk betekent doorschrijven, ongestoord. Maar je hoeft het niet alleen te doen. Je kunt gebruik maken van het Schrijfondersteuningsprogramma dat we speciaal voor de Schrijverstuin organiseren. Het werkt zo:

Bij de variant ‘Schrijfondersteuning Light’ heb je twee maal contact met me. Voordat je begint (dat kan nog in Nederland) en als je uitgeschreven bent na een week. We bekijken dan eerst wat je schrijfplan is en achteraf hoe je nu verder gaat.

Bij ‘Schrijfondersteuning Intensief’ hebben we dagelijks contact. Vooraf bepalen we natuurlijk samen wat je gaat doen in je schrijfweek.
-Jij schrijft overdag in het beeldschone Franse glooiende landschap van de Schrijverstuin, in je eigen appartement of in een ruime Safaritent.
-Tegen de avond mail je je werk naar mij, in het kille Nederland.
-Ik lees en becommentarieer je werk.
-De volgende ochtend hebben we via Skype contact. We bespreken uitgebreid hoe het schrijfwerk van de vorige dag ging, hoe het met jou gaat, of je verhaal zich nog laat zien en hoe het graag geschreven wil worden.
-Met de vragen, tips en toejuichingen kun jij weer verder.
-Je schrijft overdag en stuurt me tegen de avond weer je werk toe…

De prijs is prima te doen:
Voor Schrijfondersteuning Light (vooraf en achteraf een schrijfconsult) betaal je 220,-.
Voor Schrijfondersteuning Intensief (vooraf en dagelijks en schrijfconsult) betaal je 550,-.
Plus je verblijfskosten natuurlijk, maar daar krijg je korting op als je gebruik maakt van de Schrijversdeal. Noem dat woord!


De schrijverstuin is geopend van maart tot en met de eerste week van juli en vanaf de laatste week van augustus tot en met begin oktober.

Overleg met Sandra en met Yoeke over beschikbare data.

Naar de Schrijverstuin

Top