Chocoladeschrijven

Ontvoer je lezer of je klant met woorden

schrijfchocola-300x300Stel: je schrijft een tekst die zo lekker leest als chocola die op je tong smelt en traag je mond vult met puur, geurig genot. Kan best. Sterker nog: chocoladeschrijven is een techniek die ik jou en je collega’s graag leer tijdens een korte workshop of als onderdeel van een schrijftraining.

Voor woordkunstenaar en woordworstelaar

Chocoladeschrijven helpt als je je eigen schrijfgrenzen wilt oprekken. Zowel de woordkunstenaar als de woordworstelaar heeft veel aan deze techniek. In je blog, op facebook, in je boek of projectvoorstel levert een paar alinea’s chocoladeschrijven je de volle aandacht op die je idee verdient.
Het antwoord op de allerbelangrijkste vraag geef ik je alvast: ja. Jawel, er komt hele echte chocola aan te pas en je mag ‘m opeten ook. Rene Onstenk, van de Creatiewerkplaats, ontwikkelde speciale ‘schrijfchocola’ van raw cacao, zonder suiker, maar hmmmmmmm… een heerlijke inspiratiebron.

Workshop bij studiedag of communicatietraining

Een workshop chocoladeschrijven kan een lekkere aanvulling zijn op een workshopprogramma rond eenchocoladeschrijven studiedag, het verbetert de interne en externe communicatie, het verwijdert schrijfschroom en het levert schrijfplezier op.
Een heerlijke vorm om verfrissend tekstwerk te creëren.
Een fijn vervolg op chocoladeschrijven is overigens ‘Schrijven met het creatiepentagram’; een praktische techniek om een langere tekst te temmen en in structuur te brengen zodat hij blijft boeien van het eerste woord tot de laatste punt.

Neem contact op om te overleggen over schrijfworkshops als los aanbod op een studiedag, als dagdeel schrijftraining of als langere training ‘Lekkerder schrijven’ waarbij zowel chocoladeschrijven als het creatiepentagram aan bod komen.

Top