Intensieve schrijfweek in Nederland

Intensieve schrijfweek met schrijfcoachingEen week lang ongestoord werken aan je boek. Meters maken. In elke fase van je schrijfwerk doet een intensieve schrijfweek wonderen. Je hebt geen afleiding van je gewone dagritme, je gezin of je normale werk, je kunt je volledig concentreren op je verhaallijn, je schrijft of redigeert op elk moment dat het je uitkomt. Bovendien zit je niet in je eentje te worstelen met je boek. Elke dag heb je overleg met je schrijfcoach. En je blijft gewoon in Nederland dus in geval van nood ben je zo weer thuis.

Maak een schrijfplan met een schrijfcoach

Je start je schrijfweek met een schrijfcoachingsconsult van twee uur. Op de eerste dag van je week, of zelfs vooraf, maak je samen met een professionele schrijfcoach een schrijfplan voor je week. Dan heb je een realistische opzet voor je werk. De structuur van je boek, je werkuren, maar ook de momenten van ‘creatieve stilte’ geven je houvast. Daardoor weet je wat de speelruimte is voor jou en voor je boek.

Intensieve schrijfweek met ondersteuning

Schrijfweek in NederlandElke dag komt je schrijfcoach nu even bij je langs om te horen hoe het gaat met jou en met je boek. Ze heeft dan al gelezen wat jij de vorige dag schreef en geeft je verhelderende vragen, tips en toejuichingen over je werk. Je bespreekt wat je vandaag gaat schrijven en als je twijfelt heb je je professionele sparringpartner bij de hand. Je schrijfcoach helpt je ook aan een goede basis voor samenwerking met je innerlijk criticus. Is je inspiratie even opgedroogd, dan denkt ze met je mee zodat je je volgende hoofdstuk weer lachend in gaat.

Hoe houd je het vol

Schitterende omgeving voor schrijfinspiratieEen hele week schrijven houd je vol door bewust af en toe niet te schrijven. Deze creatieve stilte neem je door dagelijks een wandeling te maken, of een eindje te fietsen*) in de prachtige omgeving: de Overbetuwe. Je moet wel, trouwens, want je ruime schrijfatelier, in Bed & Breakfast Hofstede Het Klaphek in Randwijk, ligt op tien minuten fietsafstand van de dichtstbijzijnde supermarkt. Op woensdag en zaterdag is er markt in het bruisende Wageningen, waar je met het veerpontje naar toe kunt. Vind je jouw schrijfinspiratie in een grotere stad, dan ligt de metropool Arnhem aan je voeten op drie kwartier fietsafstand. Hoe houd je het vol? Het is gewoon zonde van je geld als je een schrijfdag voorbij laat gaan zonder te schrijven: je schrijfcoach is je ondersteuning en je stok achter de deur.


Wanneer is een intensieve schrijfweek slim voor jou

* Voordat je begint aan je boek

Je maakt samen met je schrijfcoach een schrijfplan, een opzet voor je boek, een overzicht van hoofdstukken die logisch in elkaar doorlopen. Bovendien maak je een Creatiepentagram dat je houvast geeft bij het maken van verstandige schrijfkeuzes.

* Als je een stoffig schrijfplan nu echt wilt uitvoeren

Je bent al een keer begonnen en ook weer gestopt met je boek. Te weinig tijd, geen inspiratie meer, te veel andere dingen, geen zin meer, je had een goede reden om het even te laten liggen. Met een intensieve schrijfweek krijg je er weer zin in. Bovendien helpt de begeleiding van je schrijfcoach je om een weg in te slaan die je zelf kunt volhouden, deze keer, tot je boek af is.

* Als je steeds twijfelt over je schrijfwerk

Je schrijft al een tijd aan je boek maar je blijft je afvragen of je nou wel op de goede weg zit. Is dit een aanpak die werkt? Is hier belangstelling voor? Moet het wel in deze stijl? Is dit duidelijk genoeg? Voor deze vragen heb je een schrijfcoach, die je dagelijks professionele adviezen geeft over je werk en je helpt om de juiste vorm te vinden – en te houden.

* Als je een deadline wilt halen

Zit er een uitgever of een scriptiebegeleider op je werk te wachten? Er zijn schrijvers die er jaloers op zouden zijn! Maar voor jou is het misschien een drama. Een intensieve schrijfweek biedt je de beste kans om je deadline te halen. Je schrijfcoach mept je er doorheen met zachte hand en professionele tips. Doordat je je tekst steeds laat lezen weet je bovendien dat je straks ook echt iets moois inlevert.

* In de redigeerfase van je manuscript

Je hebt je manuscript al klaar? Dan begint de redigeerfase. Een intensieve schrijfweek maakt dat je met frisse moed je hele werk nog een keer kritisch kunt doornemen. Om het nog beter te maken dan het al is. Je schrijfcoach kijkt over je schouder mee. Dat is je eerste lezer die echt aan jouw kant staat en je praktische tips geeft over het redigeren van je boek.

  • Je kunt je intakegesprek al vooraf doen (121,- plus btw), dan start je direct met je schrijfwerk als je aankomt volgens het strakke plan dat je er met je schrijfcoach voor maakte.
  • Liever zonder schrijfcoach aan het schrijven?
    Moet je doen. Betaal je iets meer voor je B&B maar je zit evengoed in een prachtige schrijfomgeving.
  • Liever thuis je intensieve schrijfweek doen?
    Schrijf je net zo makkelijk thuis? Dan doen we je dagelijkse schrijfconsult via skype. De eerste keer ontmoeten we elkaar wel echt omdat we dan je schrijfplan maken. Zo spaar je je B&B-kosten uit en betaal je dus alleen 550,- voor een week intensieve schrijfcoaching.

Je luxe schrijflocatie met schrijfcoaching 


De kleine lettertjes voor je intensieve schrijfweek

-Je schrijfcoach is Yoeke Nagel, auteur van o.a. ‘Schrijven met het Creatiepentagram’.
Je betaalt 550 euro plus btw voor 5 dagen intensieve schrijfcoaching op locatie.
-Je schrijflocatie is B&B Hofstede Het Klaphek, Bredeweg 69 in Randwijk.
Voor 500 euro (noem het woord ‘Schrijfdeal’ als je bespreekt, om die fijne korting binnen te slepen) heb je een luxe schrijfatelier, voor 6 nachten schrijfretraite met schrijftafel, tweepersoonsbed, wifi, tuin, w.c. en douche. Je schrijfweek kost dus 1050,- euro in totaal.
-*) Een fiets heb je er bij voor 50 euro (hele schrijfweek), een meditatiekussentje kun je lenen, folders over de prachtige omgeving vind je in de B&B.
-Geen zin om in het dorp verderop boodschappen te doen en zelf te koken? Er valt altijd wel iets te regelen.
-Bespreken doe je na overleg met Yoeke en Het Klaphek, om zeker te weten dat er plek is voor je.
-Schrijf je vanuit je eigen huis, dan betaal je alleen je intensieve schrijfcoaching en hebben we contact via skype. De eerste keer komen we wel samen, voor het bepalen van je schrijfplan.


Schrijvers over hun intensieve schrijfweek
in de Betuwe met Yoeke Nagel als schrijfcoach:

Auteur Anita Tekamp die een wetenschappelijk artikel kwam schrijven:

“Zojuist heb ik er een intensieve schrijfweek in Randwijk opzitten: ruim vijf dagen focus op je eigen boek, blog of artikel met Yoeke Nagel als schrijfcoach. Lekker hoor! Nog los van dat het voor mij heel goed werkt me volledig te kunnen focussen op mijn artikel, helpt Yoeke me met haar heldere en directe feedback – elke dag opnieuw – het stuk aan te scherpen en de grote lijn vast te houden.
Duidelijkheid – humor en geen getut. Top!
Een vakvrouw die je door de schrijffasen heen helpt en ook nog door je eigen gedoe. De investering waard!
Het verblijf was top: B&B ’t Klaphek. Een fijne schrijfkamer, en op verzoek kun je mee-eten. Een heerlijke plek waar je je direct thuis voelt. Fijne eigenaren: Ita en Frank”.

 

Auteur Jennifer Hanenberg-Elders die in alle rust aan haar boek wilde schrijven:

“Al heel lang loop ik met een boek in mijn hoofd. Een waardevol boek voor werkgevers, omdat zij hierdoor beter weten hoe ze preventief te werk kunnen gaan bij het begeleiden van mensen met chronische stressklachten.
Toch kwam steeds de twijfel weer op: ‘is het wel waardevol genoeg?’. Toch ging ik op zoek naar een plek waar ik het dan eens echt zou kunnen proberen. Een week lang van huis, gefocust aan mijn idee werken. Onder begeleiding van een professional.
Ik kwam via internet bij Yoeke en haar aanbod uit. Nadat ik van mijn vriendin en buddy hoorde dat zij Yoeke regelmatig aanbeveelt bij klanten, koos ik voor haar. En daar ben ik blij mee!

Ze heeft me niet alleen inhoudelijk goed geholpen met een pakkende verhaallijn en goede overgangen van het ene naar het andere hoofdstuk, maar ook gecoacht op mijn kwetsbaarheden. Waardoor ik stappen verder kwam. Ontzettend nodig en fijn.
Ik had nooit gedacht dat ik in vijf schrijfdagen vijf hoofdstukken kon schrijven. Het geeft me vertrouwen voor de volgende vijf, waarbij ik mij graag weer door Yoeke laat ondersteunen”

Top