Reclaiming

Interheksuele praktijk

ReclaimingIk ben opgeleid tot heks binnen de Reclaimingtraditie. Ook in Europa werd die vooral bekend door de boeken en het werk van Starhawk. Ik beschouw mezelf als ‘interheksueel’, beïnvloed door verschillende magische richtingen, voor zover ik die praktisch kan toepassen in mijn eigen dagelijkse leven. Anders hoeft ‘t niet zo voor mij.

De term ‘hekserij’ leidt onvermijdelijk tot een hoop gegniffel en een ketel vol borrelende misverstanden, vandaar dat ik de term niet vaak voor mezelf gebruik. Voor mij biedt het vooral een hoop interessante en bruikbare technieken om je staande te houden in woelige tijden en een bruisend leven. Leven met de seizoenen, vanuit respect voor de unieke kwaliteiten die ieder levend wezen heeft, is het uitgangspunt. De wet waar heksen zich aan houden: ‘Doe wat je wilt, zolang je niemand schaadt’ geldt in intentie trouwens ook voor heel wat andere levensvisies.

Magie, zelfonderzoek en maatschappelijke activiteit

Reclaiming gaat ervan uit dat je als heks werkt aan de drie poten waar de ketel van het leven op rust: innerlijk onderzoek en ontwikkeling, magisch werk, werk in de wereld waarin we leven – bijvoorbeeld binnen een organisatie die zich inzet voor een rechtvaardigere wereld. Alle deelnemers aan Reclaiming activiteiten worden geacht om de Theprinciplesofunity te onderschrijven. In het kort komen die erop neer dat ieder levend wezen prachtig en goed is zoals hij of zij is en in respect kan leven voor alle andere levende wezens. Niemand is meer gelijk dan anderen.

Kennismaken met Reclaimingtechnieken?

pentagramVoor covens, maancirkels, bijbelstudiegroepen, vrouwennetwerken, vriendinnenclubs of bezinningsgroepen die graag eens kennis willen maken met typische Reclaiming technieken:
mail me gerust om een afspraak te maken om samen in de cirkel te staan. Heb je zes mensen of meer bij elkaar die een cursus van zes avonden rond de kracht van de elementen willen meemaken? Kennis willen maken met magie? Laat weten, dan organiseren we een cursus. Een cursus van meerdere avonden wordt altijd voorafgegaan door een kennismakingsavond zodat je rustig de kat uit de boom kunt kijken.
In het tijdschrift Wiccan Rede heb ik een column waarin ik schrijf vanuit mijn visie als Reclaimingheks.

Top