Ze zeggen… testimonials

Wat kun je verwachten als je mij inhuurt voor een lezing, workshop, ritueel, coaching, redactiewerk of cursus? Dit zeggen mensen die me aan het werk hebben gezien.

Blogger

Yoeke is een krullenschrijver met flair en met humor. Als kaalschrijver liggen zij en ik uiteraard van nature in de clinch, tekstueel dan – maar als je tóch met iemand in de clinch wil liggen, doe het dan met Yoeke. Wat een warme persoonlijkheid. Doe mij maar 10 van die cursisten.

Kitty Kilian

Kitty Kilian

Delicate as a hand grenade. Leert je belachelijk goed zakelijk bloggen.
Boek: Stijl.
25 november 2021, Kitty was de leraar van Yoeke

 

Schrijfcoaching

Artikel of boek

“Zonder jou was ik geheid gestrand midden tussen mijn hersenspinsels. Je humor en scherpzinnigheid, je overzicht en stimulans zijn voor mij onontbeerlijk gebleken voor een goed boek. Een artikel schrijven kan ik zelf wel. Bij een boek komt zoveel meer kijken. Daar help je me bij de indeling, houdt me bij de les, wiedt het woordenonkruid, spreekt me moed in als ik het even niet zie zitten tijdens de lange reis. Dank je wel, Boekenvroedvrouw.

-Caroline Franssen, persoonlijk coach, ontwikkelde Beeldkracht en schrijft op dit moment haar tweede boek met ondersteuning van Yoeke Nagel. Haar 1e boek, Eerste Hulp Bij Relatieongelukken, werd uitgegeven door uitgeverij Scriptum-

Ondersteuning bij het schrijven van een boek
Frisse blik en rake tips

“Tussen mijn voornemen om een boek te schrijven en de publicatie van het boek zat heel veel koffie, tijd, doorzettingsvermogen en niet te vergeten, gelukkig ook flink wat Yoeke.
Zonder Yoeke had ik wel woorden op papier gekregen maar was het mij nooit gelukt om de teksten in een goed leesbare vorm te gieten. Haar haarscherpe analyses, frisse blik en rake tips waren cruciaal.
De fijne gesprekken zal ik missen, maar… ik kan natuurlijk altijd gewoon een volgend boek gaan schrijven :). Yoeke, dank je wel.”

Frank Houben, auteur

Workshops

Schrijven met het creatiepentagram
Geanimeerd en nuttig

Tijdens de jaarlijkse CSU Cleaning Services Commercie Stranddag probeer ik, naast een gezellige dag, mijn mensen zo veel mogelijk te informeren en te faciliteren. Joeke heeft, met het oog op het veelal eenzame en moeilijke schrijversvak, op unieke wijze invalshoeken getoond die mijn mensen (ander) inzicht geeft. Wellicht meer nog dan dat heeft zij de managers een kapstok geboden om vooraf, in het creatieve proces, beter aansluiting te vinden bij de tekstschrijvers. Al met al een geanimeerde en nuttige workshop waarvoor dank.

– Ruud van Swieten
Commercieel Directeur CSU

Damestasjeslezen bedrijfstraining

Inspiratie en interessante inzichten

Hartelijk bedankt voor de inspirerende en grappige workshop Damestasjeslezen op grote hoogte! De (hilarische) feiten bewezen zichzelf in de ‘gelezen’ tassen. Nooit geweten dat de voorwerpen en het ‘leefgruis’ in je tas zoveel over de eigenaar van de tas zeggen! Ook het samenstellen van de ‘teamtas’ en jouw interpretatie ervan boden interessante inzichten. Hier kunnen we zeker op voortbouwen.”

– T. van Ree
Ministerie van Veiligheid en Justitie 

 

Down to earth

  • Leuk, leuk, leuk!! was de algemene reactie.

Met een andere insteek naar mensen kijken en hoe die omgaan met alledaagse zaken. Wat slepen we allemaal mee en wat gebruiken we wel of niet.

Leuke vrouw die de workshop leidde, zeker een aanrader om dit eens voor vriendinnen te organiseren.

Bijzonder was de ‘teamtas’, wat hier uitkwam terwijl we toch niet echt een team zijn.

Hilarische momenten en herkenbare zaken. Verbazing dat een handtas echt iets kan ‘vertellen’ over de persoon in kwestie.

Sympathieke, vrolijke en heerlijk ‘down to earth’ vrouw die de workshop gaf. Voortaan kijk ik echt anders naar tassen en niet alleen die van mezelf!

– Leonie Krusemeijer
Namens medewerksters Instituut Maatschappelijk Welzijn Breda

Nooit meer hetzelfde…

“Gastspreker Youke Nagel, Nederlands’ enige echte damestasjeslezer, wist met veel humor en wijsheid de betekenis van de inhoud van de damestas te schetsen. Daar kreeg zij hulp bij van enkele dappere aanwezigen die vrijwillig hun tas –en dus zichzelf- lieten ‘lezen’. Er zal nooit meer hetzelfde naar een tas en naar de inhoud ervan worden gekeken….

– Verslag van sponsordag Kumi Hospital Oeganda

Korte energiser op netwerkbijeenkomst

Verandering in denkwijze

Bij deze wil ik je nog even bedanken voor de inspiratie en het snelle resultaat voor de verandering in mijn denkwijze om iets leuks te (om)schrijven. Leuk je te ontmoeten en tot een volgende keer @ Hollandse Dames & Heren!?

– Marcel Hendriks, ondernemer-

 Werken met het Creatiepentagram (auteurs & zelfstandigen)

Opluchting voor beelddenkers

Het bijzondere van het creatiepentagram vind ik dat het zowel gebruik maakt van de linker- als de rechterhersenhelft. Het brengt gezegend en ambachtelijk schrijven op een leuke en interessante manier bij elkaar (je kunt er ook uitgebreid een leuk art project van maken, het hoeft niet allemaal achter de computer te gebeuren). Het brengt een enorme extra rijkdom voor alle mensen die beelddenken (enorme opluchting voor mij persoonlijk) en tegelijkertijd helpt het ook de woorddenkers aan een vollediger plaatje door er beeld in te integreren.
Voor mij gaat het Creatiepentagram naar de essentie van coachen, het is een “tool” die je helpt het beste uit jezelf te halen en het plaatje wie, waarom, etc zo scherp mogelijk toe te spitsen op je eigen doelstelling.
En het beste is dat je het zelf doet. Niemand anders die je antwoorden geeft, maar slechts wijst in de juiste richting.
Nou, dat maakt het voor mij allemaal anders.
-Sandra Alderden, auteur-

Verrassende workshops

Blij, tevreden en vol energie weer naar huis

Ik heb in de afgelopen acht jaar honderden docenten aan het werk gezien in mijn centrum. En bij die docenten waren ook grote, internationale namen. Maar Yoeke Nagel staat definitief in mijn top drie. Deelnemers aan haar workshop gaan blij, tevreden en vol energie naar huis. En kijken vaak al de volgende dag op haar site om te zien wat Yoeke nog méér aanbiedt.”

Francisca Hoek
Directeur Vliegende Vis Almere
Minister van Geluk

Schrijfcursus

… Alle dingen die je moet schrijven voor sites of social media.

Hoi Yoeke, bedankt voor alle goede tips en inzichten die we vandaag van je hebben gekregen! De input van de andere cursisten was ook erg nuttig en leerzaam. Ik heb er veel van opgestoken, ben erg blij dat ik er bij was! Echt een aanrader voor mensen die beginnen en/of toch al onderweg zijn met de website (trouwens alle dingen die je moet schrijven voor sites of social media). Moet nog even oefenen, maar gaat goed komen. Ik raad het iedereen aan…

Nana Bouwens, tassenmaakster

Kijk. Daar heb je wat aan.

Het is hard werken. Schrijven met een ouderwetse pen op een papieren blocnote. Oefeningen om technieken te vervolmaken. Beeldschrijven. Schrijven met je zintuigen.  Gezegend schrijven (ofwel schrijven in een flow). Structureren. Mindmappen met plakbriefjes. Energielijn. Structuur loslaten. De poort van Als. Schrijven, vier minuten, pen neerleggen, elkaars teksten aanhoren. We zijn met z’n zessen inclusief Yoeke. Onderlinge aandacht, bewondering, bemoediging, respect. Emotie beschrijven: oproepen, waarnemen, weergeven. Yoeke laat ons tot in onze tenen voelen hoe een verhaal tot ons kan komen. Daar worden we allemaal stil en blij van. En vervolgens rekenen we ook nog maar even af met die irritante innerlijke critikus, die elk van ons bij vlagen het schrijfleven zuur maakt. Hem (of haar?) de deur wijzen ligt teveel voor de hand: nee, we sluiten een overeenkomst met deze nare betweter.

En zo kunnen we allemaal met een zuiver gemoed neerpennen wat deze workshop Schatschrijven gaat veranderen in ons schrijfwerk. Een belofte. Aan onszelf. En ook aan Yoeke, die ons op haar beurt belooft nog drie maanden na deze workshop als kritisch lezer klaar te staan. Kijk, daar heb je wat aan.

Folly van Dijk, tekstschrijver

Schrijfcoaching

Geselecteerd bij essaywedstrijd: geen windeieren!

“De reden dat ik vorig jaar met schrijfcoaching bij jou ben begonnen was dat ik erg veel moeite had met het schrijven van een essay voor een wedstrijd. Vorig jaar is mijn essay helaas niet doorgegaan.
Dit jaar heb ik weer met die wedstrijd meegedaan en nu bij ik bij de 30 geselecteerde essays gekomen, deze gaan gepubliceerd worden!
Je coaching heeft me dus duidelijk geen windeieren gelegd, leuk hè?

Ir Jenneken Naaldenberg, PhD candidate
Wageningen University
Public Health & Society group

Begeleiding schrijfgroep

Yoeke gaf ons een schrijfopdracht per mail. Toen ze langs kwam had ze onze verhalen beoordeeld op een aantal criteria zoals: titel; verhaallijn; overgangen in het verhaal; zinsschoonheid, openingszin en slot. Aan de hand van deze punten, die ze schriftelijk uitgewerkt had, bekeken we onze verhalen. Onderwijl gaf ze ook tips om verbeteringen aan te brengen en noemde ze een aantal oefeningen. Het was een intensieve bijeenkomst,waarbij elk verhaal uitgebreid aan bod kwam. Hoewel soms confronterend, was de wijze waarop Yoeke het begeleidde heel prettig. Het was dan ook een inspirerende middag, zeker om nog eens over te doen.

 Jose Verheijen

Workshop Alledaagse Spiritualiteit

Alles doordrenkt van zingeving
en zin

“Geloofde  je altijd dat je je spirituele zelf bij uitstek zou vinden in een tempel, een kerk, door de natuur op te zoeken, in een speciaal daartoe bestemde ruimte compleet met altaars of onder die ene boom aan de kade, Yoeke laat je de spirituele wereld zien direct onder je voeten en tussen je handen. Van de tas van de markt die je dagelijks bij je draagt tot je worstelingen om het huishouden op orde te houden, alles blijkt doordrenkt van zingeving en zin. Haar workshops zijn een aanrader voor iedereen die zin heeft in een frisse nieuwe kijk op spiritualiteit en het zoeken naar nieuwe betekenissen, niet in het minst voor al die mensen die er mee zitten dat ze wegens de dagelijkse drukte er niet genoeg aan toekomen.”

– Sharon Fenn –
Vertaalster en energetisch therapeute

Lezing

Damestasjeslezen

“Je hebt ons enthousiast achter gelaten, verrast met de trefzekerheid van je interpretaties. We vinden je echt een autoriteit op je terrein. Het was plezierig, gezellig en leerzaam en gaf veel gespreksstof. Ik vind het knap van je dat je je expertise in een onbekende groepje in zo korte tijd zo helder kon neerzetten. Mijn complimenten.”

-Hommine, Amsterdam-
Psychologe

“Met verrassende doeltreffendheid weet ze op basis van de tasinhoud knelpunten en vraagstukken van de eigenares bloot te leggen. Daarbij geeft ze ook nog eens tips om de tas (en daarmee je eigen leven) naar je hand te zetten. En het mooiste is: na een sessie bij Yoeke kun je zélf ook een beetje damestasjeslezen”

– Margreet Botter –
CoördinatorLibelle Balance – over de workshop Damestasjeslezen met de redactie

Evenement

Damestasjeslezen

“KapaCity heeft Yoeke ingezet tijdens een buurtcampagne tegen tasjesdiefstal om op een evenwichtige manier dit thema aan te kaarten. En met succes. Niet alleen heeft deze campagne geleid tot een terugdringen van het aantal tasjesroven in de buurt, maar ook is deze campagne alle bezoekers bijgebleven door het optreden van Yoeke en haar unieke analyse van de vrijwilligers die hun tas hebben laten lezen. Wij gaan zeker Yoeke nogmaals benaderen voor onze toekomstige evenementen!”

– Sabina Dirks –
Directeur KapaCity

Huur een heks

Ritueel op maat
“Yoeke verricht geen wonderen, maar is in mijn ogen een bijzondere down-to-earth-spiritualist die je met vreselijk veel interesse, overgave en humor regelrecht op je eigen doel afduwt.”
Esther, 42, journalist – 

“Lange tijd had ik het gevoel keer op keer tegen en te hoge hobbel van onoverzichtelijke chaos aan te lopen. Ik rende er steeds tegenop om daarna weer naar beneden te glijden, dit kostte veel energie. Ik was dan ook vaak moe en had een pijnlijk lichaam. Ik had het gevoel dat de zwaarte van mijn verleden mij naar beneden trok. Na het ritueel voelde ik me lichter. Ik sta nu in de wereld met meer vertrouwen in mijzelf en de mensen om mij heen.”
Janneke – Verwerkingsritueel

“Voor ons was het handvasten een prachtige spirituele en liefdevolle ervaring, we zijn erg dankbaar dat je dit voor ons hebt willen doen. Een echte aanrader voor degenen bij wie dit aansluit op hun levensstijl- of visie!”
– Mike en Josine – Gehandvast  zomer 2008

Top