‘Maar wat doe je dan eigenlijk?’

Podcast: Gesprekken met Gerry

‘Ik wil een podcastserie doen met mensen die iets interessants te vertellen hebben,’ zei Gerry tegen me. ‘Mag ik jou interviewen?’
Nog terwijl ik ja zei (ja is meestal het beste antwoord als je niet weet wat ze van je willen) vroeg ik me al af of ik wel wat interessants zou kunnen vertellen. Maar weet je wat het is: als iemand hartelijke belangstelling heeft voor wat je zegt, het af en toe helemaal niet met je eens is en doorvraagt waarom je nou eigenlijk doet wat je doet – dan wordt zo’n gesprek al snel een persoonlijke zoektocht. Gut ja, waarom doe ik dit eigenlijk? Dat begeleiden van mensen die een boek willen schrijven? Wat betekent Boekenvroedvrouw precies? Waarom ben ik zo dol op woorden? En wat is daar magisch aan? Uitstekende vragen waar ik al lang niet meer dagelijks over nadenk. Behalve als iemand er naar vraagt. Gerry, bijvoorbeeld.

Onder woorden brengen wat vanzelfsprekend is gaan lijken

Dit is die podcast. Een uur en zestien minuten. En als ik je een tip mag geven: laat je ook eens door Gerry interviewen. Ik vond het in elk geval mooi om weer eens onder woorden te moeten brengen wat vanzelfsprekend is gaan lijken. Niet in algemene termen als ‘Als schrijfcoach begeleid ik auteurs bij het schrijven van een manuscript’ maar helder en oprecht antwoord geven op de vraag: ‘Maar wat doe je nou eigenlijk?’ Nou, dit dus.

Podcast Gesprekken met Gerry

 

Top