Schrijfcursus voor ondernemers

Website, flyer, nieuwsbrief, blog…

Niks is zo lastig als schrijven over je eigen bedrijf of organisatie. Wat vertel je? Wat laat je weg? Hoe deel je je website in? Hoe gebruik je je blog, je nieuwsbrief, een flyer? Wat zet je op je visitekaartje en hoe maak je in vredesnaam die pakkende slogan die de ondertitel voor je bedrijfsnaam kan worden? Oh, en hoe zorg je dat je website gevonden wordt tussen al die andere websites op internet?

Schrijfcursus voor ondernemers

20160613_223632Al deze onderwerpen worden behandeld in elke cursus over zakelijke teksten, voor ondernemers. De schrijfcursus voor ondernemers van Yoeke Nagel is anders. In deze schrijfcursus voor ondernemers zie je eindelijk het verband tussen al deze onderwerpen. Je begrijpt waarom de ene tekst wel en de andere niet klopt. Met het Creatiepentagram weet je al in de eerste bijeenkomst waar je over gaat schrijven en hoe je dat gaat doen. Aan het einde van de cursus is het klaar. Echt. Dat is nog voor de zomervakantie. En hoe lang hik je er al tegenaan?

Hoe zit die schrijfcursus in elkaar

In de agenda wordt elke cursusbijeenkomst beschreven. Je weet dus precies wat je allemaal leert. De opbouw van de schrijfcursus is puur praktijkgericht. Je werkt voortdurend aan jouw site en ander tekstwerk voor jouw bedrijf of organisatie. Elke bijeenkomst krijg je heldere huiswerkopdrachten mee zodat je thuis verder kunt werken aan je website, folder, blog of nieuwsbrief. Je medecursisten zijn je vriendelijke meelezers die je helpen met hun commentaar. Snappen zij het? Dan heb je het goed gedaan. Snappen ze het niet? Dan vertel ik je hoe je jouw visie, je product of dienst beter onder woorden brengt. En ik leg even uit waarom dat werkt.
Aan het einde van de cursus presenteer je je website op de Terugkomdag en ontvang je feestelijk je certificaat van deelneming.

Zes schrijfmiddagen

De onderwerpen die je mag verwachten tijdens deze intensieve schrijfcursus:

20 oktober
1- Creatiepentagram voor ondernemers
(verplicht bij Lekker Bloggen en Nieuwsbrief)Webteksten en flyer, je eigen bedrijf in kraart brengen, de A-Z-lijn, inzet van verschillende media.

27 oktober
2- Lekker Bloggen
(kennis van het Creatiepentagram verplicht)
Thema’s voor blogs, effectief bloggen, schrijfstijlen, woordinslagpunten, schrijfplezier, frequentie, inspiratie

3 november
3 Slim Schrijven (wordt herhaald op 19 mei)
(Alleen in combinatie met 1 andere workshop uit ondernemers- of boekenserie)
Spanningsboog in blogserie of boek, vorm en inhoud, verrassende technieken, opbouw en planning, A-Z-lijn en Creatiepentagram

10 november
4 Slogans en uitsmijters
Knallende slotzinnen, verleidelijke ondertitels en wervelende zinnen
met behulp van engelen en duiveltjes.

1 december
5 Nieuwsbrieven schrijven
(Kennis van het creatiepentagram verplicht)

Functie, frequentie, inhoud, opbouw, structuur, variatie, adressenbestand en schrijfgenot

9 december (LET OP: hele dag)
6 Gevonden worden op internet
Met gastdocent Jan Runhardt
SEO, slimme teksten, WC-eend, zoekresultaten van Google, sociale media om je heen, WordPress, techniek

16 februari 2018
Slim schrijven (herhaling)
(Alleen in combinatie met 1 andere workshop uit de zakelijke- of boekenserie)
Spanningsboog in blogserie of boek, vorm en inhoud, verrassende technieken, opbouw en planning, A-Z-lijn en Creatiepentagram

20 januari 2018
Terugkomdag
(voor wie 2 of meer workshops volgde)
Presentatie website, feedback verwerken, uitreiking certificaten, spelen met taal, tijd voor alle vragen die nog over zijn.

Nog meer schrijfplezier

2015-05-27-EOS600D-2880Wil je voor een bepaald onderwerp eens een collega of vriend meenemen? Vooral doen: alle bijeenkomsten zijn open voor deelnemers.
Wil je eigenlijk ook wel eens een avond meedoen met de parallel cursus voor schrijvers? Welkom! Je krijgt er als cursist van deze hele cyclus 30% korting op.

Details schrijfcursus

De totale prijs van deze workshops komt uit op 842,- euro incl. btw. Dat kan goedkoper. Voor de hele cursus van 6 keer betaal je wel even een heel stuk minder.
Prijs: 600,- euro inclusief btw en inclusief het boek Schrijven met het creatiepentagram.
Locatie: Het Inspiratiehuis Arnhem
Tijden: zie agenda (6 vrijdagmiddagen)
Afsluiting: presentatie op Terugkomdag voor praktische feedback, en certificaat

Ja, ik doe mee met de Schrijfcursus voor Ondernemers

Top