Schrijven met het creatiepentagram in Toscane

Schrijven met het Creatiepentagram
Zomerweek in Toscane – 31 juli / 7 augustus 2016

schrijvenintoscaneWaar ligt de bron van je woordenstroom? Elke schrijver is er naar op zoek. Omdat de mooiste en indringendste verhalen worden geschreven vanuit het hart, waar alle woorden kloppen.
Tijdens de week ‘Schrijven met het creatiepentagram’ gidst schrijfcoach Yoeke Nagel je naar de stille plek in jezelf waar je je eigen woorden vindt.
En met de juiste woorden creëer je vervolgens verrassende verhalen die zich soepeltjes laten opschrijven rond de heldere structuur van het creatiepentagram.

Voor jou, bijvoorbeeld

Deze schrijfweek is bedoeld voor wie een boek wil schrijven, nu of over een tijdje. Deze schrijfweek is ook bedoeld voor wie al regelmatig schrijft maar het nu eens helemaal anders wil doen. Och, eigenlijk is deze schrijfweek bedoeld voor iedereen die op zoek is naar schrijfplezier, nieuwe invalshoeken, inspiratie, professionele en hartelijke tips om nog beter te schrijven.
Zowel de veelschrijver als de plezierschrijver wordt uitgedaagd tijdens de schrijfweek ‘Schrijven met het creatiepentagram’ in Toscane.
In het afwisselende programma krijg je begeleiding op weg naar binnen, naar je inspiratiebron, met bijzondere sportoefeningen voor de geest.
Je krijg ook begeleiding bij het structureren en opbouwen van teksten; fictie en non-fictie, boek, blog, scriptie, webtekst of nieuwsbrief.

Schrijfprogramma

schrijfvakantieDe hele week staat in het teken van schrijven, met nieuwe technieken, gezamenlijke experimenten en heerlijke eenzame schrijfuren. Dat kan in je eigen kamer zijn of in de prachtige omgeving.

-We starten de dag in de kapel met steeds een andere gezamenlijke meditatie om de bron van je woordenstroom te bereiken en van daaruit te kunnen werken.

-‘s Morgens oefenen we gezamenlijk met nieuwe schrijftechnieken zoals het Creatiepentagram voor een heldere structuur van je tekst, de A-Z-lijn voor de opbouw, Woordinslagpunten en 99 Witte Kopjes voor het spelen met schrijfstijlen.

-‘s Middags na de gezamenlijke lunch: (in je eentje) uitwerken van een schrijfopdracht die aansluit bij de oefeningen van die ochtend.

-‘s Middags krijgt ook steeds één deelnemers een individueel schrijfconsult.

-’s Avonds, na de maaltijd, lezen we onze huiswerkopdracht voor aan de anderen en genieten van de complimenten, vragen en tips die daar op loskomen.

Schrijven: vorm en inhoud

ptoeiVerder komt een aantal magische schrijftechnieken aan bod: emotieschrijven, landschapsschrijven, chocoladeschrijven, tijdschrijven en onderhandelen met je innerlijk criticus. Hierbij gebruiken we onder andere Tarot, visualisatie, zintuiglijke waarnemingen en natuurlijk chocola. Wat is een schrijver zònder?

We werken dus zowel aan technische aspecten van het schrijven (structuur, spanningsopbouw, accenten leggen) als aan inhoud en stijl. Bovendien hebben we het over waar je verrassende bronnen van inspiratie vindt en hoe je ze gebruikt zonder ze te laten opdrogen. Je krijgt het boek ‘Schrijven met het creatiepentagram’ om direct uit te werken en om later nog meer schrijftechnieken uit te halen.

De details

schrijfweekmetyoekeWe zitten op de prachtige plek Il Bene, van Elena Benvenuti.
Kijk vast even binnen!
We beginnen op 31 juli in de namiddag.
De laatste oefening sluiten we af in de ochtend van 7 augustus.

De prijs voor zo’n geheel verzorgde schrijfweek:

Vroegboekkorting tot 1 mei: 50,- euro.
Laagste prijs: 745,- (vroegboekkorting en gedeelde kamer)
Gedeelde kamer 845,-
Kamer voor jou alleen 895,- (zolang die beschikbaar zijn)

Je hebt voor die prijs een week lang ontbijt, lunch en avondeten, een bed in een al of niet gedeelde kamer en een schrijfcursus van een week waarin je volkomen nieuw schrijfgereedschap ontwikkelt waar je je leven lang lol van hebt. Bovendien krijg je het boek ‘Schrijven met het creatiepentagram’.
Reis en verzekering moet je zelf regelen.

Mail gerust even als je meer wilt weten

Direct Inschrijven

 

Top