Aangenaam.
Yoeke Nagel.
Schrijfcoach, damestasjeslezer, auteur, workshopleider, boekenvroedvrouw,
psychosociaal therapeut en nog zo wat
functie-omschrijvingen.
Graag enthousiast, maar wel kritisch.
Altijd de voeten op de grond gehouden,
maar wel graag met het hoofd in de wind.
Wat ik zoal heb gedaan
Boeken geschreven. Interviewtrainingen, auteurscoaching en workshops
zakelijk schrijven, lekker bloggen, alledaagse spiritualiteit en praktische magie gegeven. HBO-opleiding gedaan en therapeutische
praktijk gevoerd.
Gefreelanced voor een stevige reeks
tijdschriften en dagbladen.
Aan de wieg van Loesje gestaan.
Een redactieteam geleid als hoofdredacteur.
Interimeindredactieklussen gedaan.
Publiciteitscampagnes bedacht en uitgevoerd.
Lezingen en workshops gegeven, managementtrainingen ontwikkeld, gegeven en geïmplementeerd, teambuildingstrajecten en vrolijke netwerkbijeenkomsten begeleid.
Juryvoorzitter van schrijfwedstrijden geweest.
Eén van de eerste online schrijfcoaches van Schrijven Online.nl. Leuk trouwens, een maand lang zinvol commentaar geven op enorme hoeveelheden schrijfwerk van heel verschillend niveau.
Omschrijving van mijn functie
Schrijfcoach, webtekstschrijfster,
psychosociaal therapeute, bedenkster van het Creatiepentagram, Tarot Systeem Opstellingen en de kunst van het Damestasjeslezen, moeder, geliefde, reclaimingheks, spreker, workshopleidster, auteurscoach, auteur, freelance journaliste, auteur van 13 boeken, hoofdredactrice, redactieteambegeleidster, journalistiek coach voor freelancers, persoonlijk coach, docent, trainer en boekenvroedvrouw
met zorg voor auteur en boek.
Wie ik zelf graag ben
Zoeker, liever dan vinder.
Doorgeefluik van ideeën, verzamelaarster van feiten en meningen, schrijfster van begrijpelijke teksten, omdat er anders gewoon geen lol aan is.
Inspirerend, nieuwsgierig, fris van geest, dol op onverwachte invallen en vastbesloten om waar te maken wat uiteindelijk de bedoeling moet zijn van het leven: liefhebben en creëren.
Taalplezier om te delen
Yoeke, Joeke, Yoke, Youke, Juke,Yuke, Djoeke of Diewke…
Spellen is gereedschap, geen doel
Soms wordt mijn naam gespeld als Yoke, Juke, Joeke, Yuke, Youke, Jouke, Yuka, Yucca of, waarom niet, Diewke… Toch richt zich iemand tot mij, Yoeke.
Het heeft me geleerd dat spelling maar relatief is. De intentie telt.
Taal mag plezier geven, verbinden, berichten van binnen naar buiten brengen.
Ook als je bijvoorbeeld dyslectisch bent.
Schrijven mag lekker zijn
Nee. Ik vind niet dat taal er niet toe doet. Als professioneel eind- en hoofdredacteur schep ik er ook stevig genoegen in om alle punten op de I te krijgen en geen d of t misplaatst te laten. Maar voor wie zelf, om het plezier, wil schrijven, moet taal een hulpmiddel zijn. Gereedschap. Geen blokkade. Uiteindelijk is taal bedoeld om een gedachte over te brengen van de ene mens naar de andere. Om verbindingen te leggen en contact te maken. Of om een gedachte op papier te zetten om ‘m niet te vergeten, als onderdeel van een denkproces of als bezwering. Schrijven mag lekker zijn. Ook voor wie het gereedschap volledig beheerst. Ook daar gaan mijn workshops over. Je kunt er gerust aan meedoen, of je mijn naam nu schrijft als Yoeke of als Joeke, Juke, Youke, Jouke, Joekje, Djoeke, Sjoeks of Yoke.
Mail me om een afspraak te maken.
Kijk in de agenda wanneer ik weer een workshop aanbied waar je graag een keertje aan mee doet.
Of kies een workshop die je graag zelf met me organiseert.