Yoeke Nagel

Schrijfcoaching, damestasjeslezen & levenslust

We veranderen voortdurend en dat zal altijd wel zo blijven.
Daar draag ik graag wat onverwachts aan bij. Voor je persoonlijke ontwikkeling en voor teams ontwikkelde ik een aantal bizarre technieken die je nieuwe inzichten en gereedschap geven om de boel leuker en interessanter te maken.

creatiepentagramSchakel me gerust in voor schrijven met het creatiepentagram, damestasjeslezen, blufscrabble en schrijfcoaching. Dat zijn technieken die ik ontdekte en ontwikkelde voor teams en voor jou. Ze bieden je zelfinzicht, zicht op de dynamiek van een groep medewerkers en op het vinden van de juiste woorden om die inzichten te delen met anderen. Of het nu gaat om persoonlijk leiderschap, het functioneren van een team, of het delen van kennis.

Stel eens een goede vraag

Ik heb heel wat jaren ervaring als een van de ouders van het affichemeisje Loesje, journalist, psychosociaal therapeut, schrijfcoach, teambuilder en damestasjeslezer. Bij mijn werkactiviteiten is het me vaak opgevallen dat een vrolijke bijeenkomst met diepgang vrijwel moeiteloos leidt tot betere samenwerking, heldere woorden en meer plezier in het leven. Een goede vraag levert immers vaak veel meer op dan een weloverwogen antwoord.

Plezier maakt verandering mogelijk

Bij mijn workshops en lezingen wordt vaak gelachen. Gelukkig maar. Want een lach geeft ruimte voor beweging en verandering. Daarom word ik vaak ingehuurd door netwerkorganisaties, vriendinnengroepen, bedrijven, teams en individuen die meer willen in het leven. Ontdekken. Bewegen. Veranderen. Samenwerken. Ontwikkelen. Plezier maken. En kennis delen.

Verrassende workshop of lezing

Voor die doelen heb ik bijzondere workshops, lezingen en intensieve individuele begeleiding ontwikkeld. Schrijfcoaching, damestasjeslezen, blufscrabble, het creatiepentagram of technieken om stevig in je schoenen te staan in woelige tijden. Fijne activiteiten die diepgang en plezier geven. Neem dus gerust even contact met me op om samen te bespreken welke activiteit het beste past bij je doelstelling en de context van je activiteit.

Deel je kennis en inzichten met anderen.
Ik help je graag om daar de juiste woorden voor te vinden


ZOEKEN – mijn 14e boek nu ook in het Engels verkrijgbaar

Bestel ‘Zoeken’ op deze site

Zoeken – naar mijn moeders moeder die verdween in het verzet
is mijn 14e en meest persoonlijke boek dat ik tot nu toe schreef.
Twintig jaar geleden begon ik aan Zoeken met de gedachte dat ik het mysterieuze levensverhaal van mijn grootmoeder zou vertellen. Zij verdween als radicaal socialist in het verzet. Letterlijk. Haar dochter Edith, mijn moeder, bleef zeventig jaar lang naar haar zoeken. Haar speurtocht langs archieven en instanties, af en toe vloekend en tierend, inspireerde haar tot een bijzonder leven waar ik het ook graag over wilde hebben. En toen ontdekte ik opeens dat die Tweede Wereldoorlog, met alle doorgegeven angsten en verlangens, in mij ondergedoken zit.

Ik realiseerde me hoe zeer de familiegeschiedenis mijn leven en keuzes bepaald heeft. Zo transformeerde het boek Zoeken naar een vlechtwerk van de levensverhalen van drie generaties opstandige vrouwen: mijn grootmoeder, mijn moeder en ik. Ik hoop van harte dat je er iets in herkent, dat het je uitnodigt om te kiezen voor het goede in slechte tijden. En om ook eens te grinniken om de geweldige creativiteit waarmee we onze eigen geschiedenis herschrijven door hele stukken erbij of eraf te fantaseren.

Zoeken – naar mijn moeders moeder die verdween in het verzet
Uitg. Droomvallei, Prijs 16,95 voor 268 pagina’s ISBN 978-94-92844-07-1, NUR 320

Searching – for my mother’s mother who disappeared in the Dutch resistance
Publ. by Droomvallei, Price 16,95 euro, ISBN 978-94-92844-43-9

 

I would like to order a copy of Searching

Ik bestel direct een exemplaar van ZOEKEN

Top