Een lullig misverstandje

opslaanColumn
De derde nieuwsbrief

Zojuist maakte ik mijn derde nieuwsbrief in twee dagen. En nu, ik zeg liever niet waar ik het op baseer, heb ik als schrijfcoach een gouden tip voor je.

Er kan wel eens iets mis gaan. Ook als je een nieuwsbrief maakt. Vooral als hij al bijna klaar is. Zeker dan. Het vlees mag dan sterk zijn, de menselijk geest is een stukje oude kaas. Mijn geest dan toch. Had ik eindelijk een tekst geschreven waarvan ik dacht: ‘Ja. Jawel. Daar staat het nou maar eens even mooi.’ En hopla. Weg was ie. Omdat ik een plaatje zocht bij dat artikel over ‘humor’.

Daar met je humor!

Het zoekprogramma gooide trots alle resultaten over mijn nieuwsbrief-in-wording heen.
Kijk! Daar met je humor! Vind je dit funny? Een man met bananen in z’n oor? Een kindje met spinazie overal? Is dit wat je bedoelt met ‘laughing’? Kun je dat plaatje waarderen waarop je een man ziet die over zijn soep gebogen zit met de tekst erboven: ‘Als je nog een keer naar me blaast sla ik je voor je bek?’ – ondertekend met ‘soep met ballen’?
Niets is grappig als je weet dat het je eigen stomme schuld is dat er zes uur werk aan gort zijn geslagen. Al is het maar een lullig misverstandje tussen mij en mijn zoekprogramma: zo’n ding kan toch ook zelf bedenken dat ie een nieuw venster moet openen als ik iets wil zoeken, tussendoor.
Ik zeg het nog een keer. Opslaan. Een keer voor mezelf. Opslaan. Een keer voor jou. Opslaan. En een keer voor de mensheid in het algemeen.
Opslaan, opslaan, opslaan.

Schrijfworkshop

Meer over het schrijven van blogs, webteksten of je boek?
Kom naar het schrijftweeluik in Arnhem.
vrijdag 6 maart: Lekker Bloggen (hoe bouw je je tekst op, spanningsboog, creatiepentagram)
vrijdag 13 maart: Magisch Schrijven (waar vind je inspiratie, hoe varieer je naar hartenlust met schrijfstijlen)
Kosten 75,- per avond of 120,- voor beide avonden samen (ex 21% btw).
Incl. boek: 6 maart ‘Creatiepentagram’, 13 maart ’99 witte kopjes op een tafel’.

Meer informatie

Top