Opleiding Krachttassenmaker

tasjeslezen3x

Bijna, bijna, las ik 4000 damestasjes. Het blijft me boeien hoeveel de tas zegt over de draagster (m/v) ervan. Die kennis wil ik graag doorgeven aan tassenmakers. Daarom start in maart de opleiding ‘Krachttassenmaker’ die in vier avonden af te ronden is met een certificaat.

Tas en karakter

Geen vrouw stapt de winkel in om ongezien de tweede tas van links te grijpen. Een tas moet iets weerspiegelen van wie je bent. Een tas moet passen. Bij de functie die hij voor je heeft en bij je karakter. Aan het model van de tas is daar al heel wat over af te lezen. Drie voorbeeldjes:

ploftasDe Ploftas
Gemaakt van soepele stof. Geeft onmiddellijk haar vorm op als ze wordt neergezet, maar springt in de houding als ze haar werk moet doen. Geldt voor de tas. Geldt ook een beetje voor de draagster. Om vijf uur gaan de benen omhoog. De boog kan niet altijd gespannen zijn!

krachttassenmakenDe Flaptas
Een klep valt over de opening van de tas heen. ‘Eerst zien, dan geloven,’ vindt de draagster van de flaptas. Ze houdt haar reserves tot ze ‘om’ is. Zeker als het gaat om persoonlijke informatie.

rugtasDe Rugtas
De rugtasdraagster hecht enorm aan haar onafhankelijkheid. Avontuur en uitdaging gaat ze graag aan. Soms gedreven door een tikkeltje zelfoverschatting: ze heeft rugdekking voor dat veilige gevoel dat haar per ongeluk wel eens wat overmoedig maakt.

Krachttassenmaker (m/v)

Handig als je dit soort karakterschetsen kent als tassenmaker. Je kunt je klanten nog beter van dienst zijn met de tas die echt bij ze past. Daarom start ik in maart de opleiding ‘Krachttassenmaker’. In vier intensieve lesavonden met praktijkoefeningen als huiswerk leer je de fijne kneepjes van klantondersteunend krachttassenmaken. De opleiding wordt afgesloten met een meesterstuk. Na beoordeling mag de cursist het certificaat ‘Krachttassenmaker’ gebruiken voor zijn of haar eigen label.

Krachttassenmaker worden

De opleiding Krachttassenmaker bestaat uit vier avonden in het midden van het land. Er wordt zowel aandacht besteed aan Damestasjeslezen als aan het Creatiepentagram.
Speciaal voor tassenmakers die goed naar hun klant willen luisteren.
Kosten: 450,- incl. btw en het boek ‘Damestasjeslezen’.

Inschrijven

Meer informatie over de opleiding Krachttassenmaker

Top