Magisch Schrijf Senioren 2024 – 2025

Magisch Schrijf Senioren 2024 – 2025
Apr
6

Ah, wat was het leuk en afschuwelijk, elke maand die stok achter de deur. En maar schrijven.
Je kon toch moeilijk aankomen zonder huiswerk op de volgende bijeenkomst van Magisch Schrijven. Of je nou meedeed met de Schrijfweek in Frankrijk, of de cursus in Amersfoort of Oosterbeek of nog ergens anders kwam Magisch Schrijven, ik nodig je uit om weer even bij te tanken qua schrijflust.
Ik zeg ‘je’ maar het geldt voor mij ook: het schrijft nu eenmaal makkelijker tijdens een cursus, met een groep fijne meelezers, dan zomaar in m’n uppie. Hoe graag ik ook wil, mijn agenda is te vol, ik heb geen inspiratie, mijn vorige boek is nog niet op of ik zie op tegen mijn nieuwe schrijfproject – schrijven lukt eventjes niet. En soms duurt dat eventjes best lang. Dat hebben meer magisch schrijvers, weet ik van jouzelf.

Kom bij dit selecte gezelschap Magisch Schrijvers

Daarom ben ik gezwicht voor de peer- pressure van de laatste groep Magisch Schrijvers die vorige maand afzwaaide.
Ik nodig jou, als oud-cursist Magisch Schrijven, uit je aan te sluiten bij de Magisch Schrijf Senioren. Een select gezelschap van schrijflustigen die weten waar je A-Z-lijn loopt, hoe je je Creatiepentagram ververst zonder schroeven, wat dwarrelwoorden zijn en wat chocoladeschrijven is, hoe je de drie schrijffasen onderscheidt en waar de begerenswaardige Woordinslagpunten van je lezer zitten.*)

Magische Zondagschrijvers

Elk kwartaal een zondag lang gezamenlijk Magisch Schrijven, is het plan. En jij kunt erbij zijn.
Zo’n zondag ziet er zo uit:

  • ’s morgens bij elkaar komen, bespreken wat je aan het schrijven bent en waar je tegenaan loopt. Elkaar aan ideeën helpen.
  • Dan geef ik een thema op, een schrijfonderwerp om mee te experimenteren, natuurlijk met wat uitleg. Daar oefenen we even gezamenlijk mee.
  • Daarna gaat iedereen twee uur schrijven. Er is ruimte genoeg om rustig te zitten.
    Gezamenlijke lunch (neem iets lekkers mee om met elkaar te delen), even wandelen.
  • Tijdens die ‘vrije schrijftijd’ ben ik beschikbaar voor schrijfcoachingsvragen die je dwars zitten bij je eigen schrijfproject.
  • Na de lunch half uurtje redigeren, dan aan elkaar voorlezen. Tips geven aan elkaar en tevreden naar huis voor het donker wordt.
  • Natuurlijk zijn er altijd verzoeknummers mogelijk wat betreft te behandelen schrijftechnieken.
  • Het eerste huiswerk is natuurlijk de introductie van jouw schrijfproject voor de anderen

Pikante details Magische Schrijfzondagen

Nou al zin in? Ik ook. Al was het maar om je weer eens te zien en met je te lachen en te schrijven en te luisteren wat je nu weer verzonnen hebt.
De data zijn te overzien: we houden de Magische Schrijflust er gemakkelijk in door elk kwartaal een keer bij elkaar te komen, lijkt mij.
Afgezien van de eerste bijeenkomst zijn alle schrijfdagen op zondag.
Zaterdag 6 april
Zondag 30 juni
Zondag 29 september
Zondag 5 januari
Per schrijfzondag betaal je 121,- euro, voor de vier zondagen samen is het 420,-.
Alles inclusief BTW. Dat kan alleen voor zo weinig als we ook allemaal iets meenemen voor de gedeelde lunch, dan zorg ik voor koffie en thee.
We komen bij elkaar in het midden van het land: in Zeist heb ik een mooie plek gevonden met een tuin erbij zodat we in de zomer ook nog lekker buiten kunnen zitten schrijven.

Mail me gerust even voor overleg, of app even, maar meld je ook maar alvast aan hè, want je mag jezelf gerust weer wat extra magische schrijfinspiratie gunnen.

Oh heerlijk, ik sluit me dolgraag aan bij de
Club van Magisch Schrijf Senioren

*) Is dit nu nog geheimtaal voor je?
Geeft niks: schrijf je gauw in voor de kennismakingsworkshop Magisch Schrijven, dan kun je meedoen met een Magisch Schrijfjaar – en ben je door de strenge selectie van de Club van Magisch Schrijfsenioren heen.

Top