Magisch Schrijfjaar 2023

Magisch Schrijfjaar 2023
Jan
27

Voer jouw schrijfplan uit

Een jaar en een dag schrijven
met professionele ondersteuning van 
Boekenvroedvrouw Yoeke Nagel

Sommige verhalen wachten op een schrijver. Ben jij die schrijver? Aan de slag dan.
Een jaar en een dag lang ondersteun ik jou als schrijver met maandelijkse bijeenkomsten waarop je steeds beter wordt en steeds verder komt met het onder woorden brengen van je verhaal.
Ik geef je schrijftechnieken om je verhaal steeds beter te verwoorden en ik help je over de schrijfdrempel heen als het effe niet lukt.
Waarom zou je daar aan beginnen?

  • Omdat jij een verhaal te vertellen hebt
  • Omdat het kan
  • Omdat jij het kan
  • Omdat je leven en de wereld overzichtelijker worden als je je waarnemingen onder woorden brengt
  • En omdat het heerlijk is om te schrijven. Ookal doet het soms misschien een beetje zeer.

Door te schrijven deel je bovendien je kennis en ervaringen met anderen. Je verwoordt jouw visie. Door te schrijven kun je vragen stellen, oplossingen, begrip en troost bieden. Schrijven werkt. Je vertelt jouw verhaal en je brengt het verleden naar de toekomst. En jouw verhaal is uniek. Zelfs als het gaat over iets wat meer mensen ooit hebben meegemaakt.

  Ja! Ik gun mezelf een Magisch Schrijfjaar

Lekkerder schrijven met het creatiepentagram

creapen-schuin
Tijdens dit Magische Schrijfjaar ga jij je boek schrijven, een interessant blog bijhouden of korte verhalen schrijven. Daarbij overlaad ik je met toejuichingen, zinvolle vragen en professionele schrijftips. Fictie of non-fictie, kort of lang, fantasie of wetenschap: je werkt er een jaar en een dag intensief aan. Schrijflust is de basis. Die wordt alleen maar groter gedurende jouw magische schrijfjaar. Ik geef je daar om te beginnen je eigen Creatiepentagram voor en een heleboel magische handgrepen om beter en ook lekker te schrijven. En om door te schrijven tot het af is.

Techniek en inspiratie

Tijdens dit schrijfjaar zullen we in de eerste plaats allemaal werken aan ons eigen schrijfdoel. Daarnaast ga je experimenteren met de vorm, spanningsboog, opbouw en structuur van je tekst.
Met het Creatiepentagram zet je gemakkelijk je tekst, misschien opnieuw, in de steigers. Je schrijfplan staat dan op zes stevige pilaren zodat jij alle ruimte hebt om te spelen aan de bron van je woordenstroom waar je de juiste woorden vindt.
We duiken gezamenlijk in de magische woordenstroom en ik laat je de geheime plekken zien waar je inspiratie haalt, waar je de woorden vindt die kloppen en hoe je door blijft schrijven om het genot ervan, niet omdat het moet.
Zo werk jij aan je verhaal en leert intussen alles wat je wilt weten over vorm en inhoud, techniek en inspiratie, structuur en schrijfplezier.

   Ja! Ik wil een jaar en een dag schrijven

Wat kun je verwachten

*Geen gezeur over live of online: als het live kan komen we bij elkaar, als dat niet gaat zien we elkaar via Zoom. Het effect is echt hetzelfde, hebben al eerdere groepen Magisch Schrijvers ontdekt.

*Een jaar lang ondersteuning voor jouw schrijfwerk. Techniek, plezier, tips, toejuichingen, aanmoedigingen. Voorafgaand aan elke bijeenkomst lezen we een fragment van elkaars nieuwe schrijfwerk. Daar krijg je uitgebreid reactie op zodat je precies weet wat werkt, wat niet, en hoe je je zinnen kunt verbeteren. Zo helpen we elkaar om betere schrijvers te worden en om het vol te houden. Bovendien krijg je je hele schrijfjaar lang professionele feedback en verbetertips voor je schrijfwerk van Boekenvroedvrouw Yoeke Nagel, je schrijfcoach met meer dan 30 jaar schrijfervaring.

*Aan het einde van dit jaar schrijfbegeleiding heb je je schrijversgereedschap niet alleen verzameld in al onze bijeenkomsten; je weet ook precies welke jij graag gebruikt en hoe je ze toepast. Als je boek nog niet klaar is weet je in elk geval hoe je ermee verder moet naar die laatste pagina. Die blogserie heb je al lang ingezet en loopt vanzelf vol. En misschien is je scriptie ook wel al klaar, als het je daar tenminste om te doen was.

… en een dag?

De extra dag mag je opnemen voorafgaand of na de bijeenkomsten van het Magisch Schrijfjaar: om je schrijfplan op te zetten of om je manuscript te laten doorlezen en becommentarieren. We maken dan samen, jij en ik, een wandeling om te schrijfpraten, je komt een consult halen bij me, of we hebben een Zoom-bespreking. Een jaar en een dag dus.

Wat is magisch schrijven dan?

magisch schrijvenIk ben ervan overtuigd dat de beste verhalen op zoek zijn naar schrijvers. Het komt erop aan dat je jouw verhaal naar je toe kunt lokken en dan voldoende kennis van schrijven hebt om het daarna in woorden te vangen. Dat is ‘magisch schrijven’ en je leert het nergens anders.
Magisch schrijven helpt je om je intuitie nog helderder op te poetsen. Dat komt omdat je al je ideeen en gedachten, hoe vluchtig ook, onder woorden kunt brengen. Je plukt je waarnemingen uit het donker en plant ze in het licht om ze eens rustig te bekijken en te beoordelen op bruikbaarheid.

Wel een kleine waarschuwing: zweefneuzerij verdwijnt er radicaal door. Schrijven is heel praktisch. Ook als je het magisch doet.

   Ja! Ik wil een jaar en een dag schrijven

Dit Magische Schrijfjaar is zowel geschikt voor
woordworstelaars als voor massawoordenaars

Pikante details

Een jaar lang elke laatste vrijdag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur vanaf vrijdag 27 januari 2023.
(tijdens de vakanties worden andere data gekozen in overleg). Live als het kan, via Zoom als het moet. Altijd huiswerk om zelf een stok achter de deur te hebben om verder te schrijven aan jouw project. Altijd huiswerk van anderen meelezen om te genieten van hoe je medemagischschrijvers het aanpakken. En anderen in een schrijfvalkuil zien donderen waardoor jij ‘m de volgende keer kunt vermijden.
Je betaalt 875,- voor de hele cursus (incl. btw) en de boeken ‘Schrijven met het creatiepentagram’ en het handboek voor schrijfstijlen ’99 witte kopjes op een tafel’ krijg je erbij.

Liever een heel stuk minder betalen?

Weet je nu al dat je mee wilt doen? Schrijf je dan direct in, nog voor 13 november 2022, en pik die korting mee. Je betaalt dan maar 825,- inplaats van 875,-.
Ter vergelijking: een kwartaaltraject individuele schrijfcoaching kost 598,- voor drie maanden professionele schrijfbegeleiding. In het Magisch Schrijfjaar heb je een jaar lang diezelfde professionele schrijfondersteuning. En je leert nog een heleboel van je medecursisten ook. Een jaar lang.
En een dag.


Gouden tip voor zelfstandig ondernemers

Je kunt in aanmerking komen voor een WerktuigPPO-tegemoetkoming van 1/3 van de cursuskosten. De aanvraag daarvoor is eenvoudig en veel van mijn cursisten maakten er al gebruik van. Hier vind je er meer informatie over en kun je meteen je aanvraag doen.


   Oh ja, daar wil ik aan meedoen!

Top