Schrijfwedstrijd – Glimlach

Win een GRATIS schrijfworkshop

Deze schrijfwedstrijd is vooral bedoeld voor iedereen die graag schrijft en liefst steeds beter. De opdracht is relatief eenvoudig:

Schrijfwedstrijd ‘Glimlach’

Schrijf een eenvoudige gebeurtenis uit waarvan je blij werd.
Maximaal 350 woorden.
Je deadline is 1 oktober en geen dag later.

En nou even de pikante details.

De hoofdprijs van deze schrijfwedstrijd is een gratis plek aan de schrijftafel bij de workshop ‘Lekker Magisch Schrijven’ op 14 oktober, in Oosterbeek.
Daar leer je schrijftechnieken van Yoeke Nagel die je nergens anders kunt leren.
Bovendien is die workshop een introductie van het Magisch Schrijfjaar van een jaar en een dag, dat start op 28 januari 2023.
De tweede prijs is het boek ‘Schrijven met het creatiepentagram’ waarmee je een schatkist aan schrijftechnieken en 99 schrijfoefeningen in huis hebt.
De derde prijs is het zakschrijfboekje ’99 witte kopjes op een tafel’, bommetjevol schrijfsuggesties om je eigen schrijfgewoontes op te rekken als een malle.
Nog meer goed nieuws: als je wel meedoet met de schrijfwedstrijd maar niet die eerste prijs wint krijg je evengoed 10% korting op de workshopdag van 14 oktober.

350 woorden – Da’s ook niet veel!

Als je vaker schrijft ken je het mysterie: hoe korter, hoe lastiger. Ja zeg, iedereen kan een verhaal van 3000 woorden interessant maken. Daar zit misschien een alinea of twee in waar je je lezer echt mee bij de lurven pakt en de rest is aanloop en toegift. Maar een verhaal van maximaal 350 woorden moet van begin tot eind de aandacht vasthouden.

Het onderwerp

Kijk, met moord en doodslag krijgen we de handen snel op elkaar bij de lezer. Da’s een makkie. Maar dit korte verhaal moet gaan over een gebeurtenis waar je blij van werd. Dat hoeft natuurlijk niet echt gebeurd te zijn, het kan een klein voorval zijn of een levensveranderend evenement. En ok, moord en doodslag sluiten we ook niet uit, mits je aannemelijk weet te maken dat je er blij van wordt.

Waarom een glimlach?

Rust en relativeringsvermogen hebben we nodig in deze tijd. Een glimlach. En een hartelijke uitnodiging om een mooi verhaal te schrijven – waar je ook nog eens iets mee kunt winnen. Bovendien: je gaat zelf ook glimlachen van het schrijven van zo’n verhaal. Het mag immers niet perfect geschreven zijn, anders zou de jury kunnen denken dat je die schrijfworkshop helemaal niet nodig hebt. Bah.

Kan dat wel?

Ik vond dit miniatuurtje, dat qua stijl en effect zou kunnen deelnemen aan de schrijfwedstrijd ‘Glimlach’. Overigens is dit verhaal 131 woorden lang, eenderde dus van het aantal woorden dat jij tot je beschikking hebt. De tekst van dit blog is zo ongeveer de lengte die je tot je beschikking hebt. In Word staat onderaan je document je woordenteller.

“Ahhhhh… Le bonheur!”

Voorzichtig dep ik de spetters van bladzijde 183 weg.
Jean Luc staat midden in het zwembad zijn werkdag af te sluiten.
Elke dag rond half zes parkeert hij zijn peugeootje naast zijn groezelige caravan, gooit zijn kleren uit en maakt een elegante duik. Zijn grote lijf brengt nogal wat reuring teweeg in het water.
Als hij weer boven komt heft hij zijn armen wijd omhoog, alsof hij een trechter is waarlangs het zonlicht het zwembad en wijde omgeving in kan vloeien.
‘Ahhhh, le bonheur! La joie!’ roept hij verrukt naar boven en straalt de zon tegemoet.
Wij grinniken in onze ligstoelen, al is het daar eigenlijk al de hele dag te warm voor geweest. Het is onmogelijk om niet mee te genieten met Jean Luc’s dagsluiting.
Zo leven.
Ahhhh, le bonheur…

Schrijfwedstrijd ‘Glimlach’

Schrijf een eenvoudige gebeurtenis uit waarvan je blij wordt.
Maximaal 350 woorden.
Je deadline is 1 oktober en geen dag later.

Mail me je verhaal uiterlijk 1 oktober 2022.

De jury bestaat uit
Koos van Wees, topjournalist B.D. en veellezer
Yoeke Nagel, die ook de techniek van het Magisch Schrijven ontwikkelde

Je krijgt uiterlijk 5 oktober 2022 bericht via e-mail

Top