Schrijverstraining Arnhem

Schrijfcoach Yoeke Nagel

De kwaliteit en het tempo van jouw schrijfwerk gaan onherroepelijk omhoog als je niet in je eentje zit te schrijven. Laat je een half jaar lang ondersteunen met nieuwe schrijftechnieken, professionele begeleiding van een schrijfcoach en de enthousiaste reacties van je medecursisten.

De Schrijverstraining in het Inspiratiehuis Arnhem is een intensieve manier van werken aan je eigen boek, scriptie, blogserie of welk schrijfwerk dan ook.
Je schrijft aan je eigen schrijfdoel, op de manier die bij je past. Je hebt daarbij een half jaar lang, in tien bijeenkomsten, ondersteuning van een groep medeschrijvers en een professioneel schrijfcoach. Daar kun je alle schrijfvragen voorleggen waar je tegenaan loopt, je schrijfplezier en schrijffrustraties met elkaar delen en bovendien op een degelijke en heel efficiente manier je eigen werk opbouwen.

Wat heb je aan de Schrijverstraining

Je kunt alles schrijven wat je wilt.
Thriller, roman, zakelijk blog, familiegeschiedenis, verkoopmails, levensverhaal, nieuwsbrief, doctoraalscriptie, reportage, zelfhulpboek, verwerkingsjournaal, detective, ingezonden brief, verleidingsmail, welke tekst dan ook.
Voor elke tekstsoort heb je schrijfgereedschap nodig. 
Als schrijfcoach en auteur heb ik heel wat schrijfgereedschap verzameld, ontdekt en ontwikkeld, dat ik graag met je deel.
De eerste zes bijeenkomsten van de Schrijverstraining experimenteer en oefen je met onbekende, verrassende, buitengewoon efficiente en verfrissende schrijftechnieken.
Daarna volgen drie schrijfavonden, waarop steeds schrijfblokkades worden doorgenomen die zich op dat moment voordoen bij de deelnemers.
De Schrijftraining sluit af met een Terugkomdag waarop een schatkist met nieuwe schrijftechnieken wordt geopend.

Uitwisseling en nieuwe inzichten

Elke bijeenkomst start met het voorlezen van ‘huiswerk’. De technieken die we de ene avond oefenen, verwerk je in een tekst die je de volgende keer voorleest. Alle deelnemers werken aan hun eigen schrijfwerk. Daarom zijn de huiswerkopdrachten steeds zo geformuleerd dat je je huiswerk direct kunt gebruiken in je eigen werk. Naast het aanleren van nieuwe technieken maak je op deze manier ook schrijfmeters. De ervaringen van anderen en de professionele tips van je schrijfcoach tillen je schrijfwerk naar een hoger plan.

Voor wie

Veel schrijvers hebben behoefte aan contact met andere schrijvers en met een professionele schrijfcoach. Ze willen schrijfuren maken, interessante schrijfopdrachten uitvoeren voor de sport ervan, zonder schrijftijd kwijt te zijn aan hun eigen schrijfproject. Bovendien heeft elke schrijver een kist vol schrijfgereedschap nodig. En af en toe even een steuntje in de rug om het allemaal vol te houden op schrijflust, niet op discipline.
Ook daaraan besteden we aandacht tijdens de Schrijverstraining, die zowel voor beginnend als gevorderde en professionele schrijvers precies de goede ondersteuning biedt.

Complete Schrijverstraining of instappen

De meeste schrijvers zullen de zorgvuldige opbouw van de Schrijverstraining willen gebruiken om hun eigen schrijfwerk degelijk en professioneel neer te zetten.
Er zit steeds voldoende ruimte tussen de bijeenkomsten – twee weken in de structurerende fase van zes bijeenkomsten, een maand in de ondersteunende fase van drie bijeenkomsten -. Er is ruimte voor schrijvers die een enkele of meerdere keren een Schrijverstraining willen meemaken. Dit kan vaak na overleg al is toelating afhankelijk van het niveau van de schrijver. Een proefopdracht kan worden gegeven om te bepalen of eenmalige deelname zinvol is.

Van september 2018 tot april 2019 kun je meedoen aan losse avonden van de Schrijverstraining in Arnhem.
In maart 2019 start de nieuwe Schrijverstraining op maandagavonden.
Je kunt je nu al inschrijven. Slim plan, want er kunnen maximaal zes schrijvers meedoen.

Inhoud Schrijverstraining

24 september
1e bijeenkomst – Begin en Eind
Hoe start je je verhaal knallend en hoe kop je ‘m nog eens stevig in met een denderend slot? De kunst van de cliffhanger, de uitsmijter, de verbluffende opening en de A-Z-lijn die begin met einde verbindt.

8 oktober
2e bijeenkomst – Schrijven met het Creatiepentagram
Het boek ‘Schrijven met het Creatiepentagram’ is bij de prijs van de Schrijverstraining inbegrepen. Het Creatiepentagram geeft houvast en structuur voor elke tekstsoort. We oefenen ermee en als huiswerk maakt elke deelnemer zijn of haar eigen Creatiepentagram.

22 oktober
3e bijeenkomst – Raak je lezer
Woordinslagpunten zijn manieren van schrijven waarmee je precies inspeelt op de belangstelling van je lezer. We oefenen ermee aan de hand van een klassiek meesterwerkje van een oudcursist: ‘Hoe verkoop je een hamster’.

5 november
4e bijeenkomst – Schatschrijven
Een vervroegde pakjesavond met een overvloed aan schrijftechnieken waarvan je niet wist dat ze bestonden. Er komt chocola aan te pas en het dogma ‘show, don’t tell’ gaat over tafel en we jagen wat vampiers op.

19 november
5e bijeenkomst – Verhaalopbouw
Je weet wat je wilt vertellen, nu nog even bedenken hoe dan. Wat gebruik je aan informatie? Wat laat je weg? Hoe ga je om met je research, je fantasie en inspiratie? Na deze avond is het je helemaal duidelijk hoe je verhaal loopt. Nou jij nog.

3 december
6e bijeenkomst – Schrijflust houden
Veelschrijvers weten het: er komt een moment dat je er geen zin meer in hebt. Hoe behoud je je schrijflust? En wat wordt je schrijfplan voor het werk dat je je voor hebt genomen? Afrekenen met je innerlijk criticus en andere blokkades. Nu aan de slag.

14 januari
4 februari
4 maart
2019
Drie Schrijfavonden in Arnhem. We zitten aan de schrijftafel met schrijvers onder elkaar. Dat praat makkelijk. Hoe staat je schrijfwerk ervoor? Hoe heb je de schrijfoefening van de vorige keer uitgevoerd? Waar loop je tegenaan? Wat heb je ontdekt? Concrete schrijfvragen worden vooraf gesteld. Ik verzin dan een passende oefening om verse blokkades over te springen.

6 april
10e bijeenkomst: Terugkomdag met Boekenballetje en certificaatuitreiking.
Een hele zaterdag zijn we samen aan het schrijven, luisteren naar elkaars verhalen, oefenen met nieuwe technieken en herhalen wat mogelijk weer wat weggezakt was aan techniek. De Schrijverstraining wordt afgesloten met een Boekenballetje en een certificaat dat door niemand wordt erkend.

Download hier de PDF met de Pikante details Schrijverstraining

De kleine lettertjes

Tien keer schrijven, professionele ondersteuning krijgen bij je schrijfwerk en je beste tips delen met andere schrijvers. Dat is de beste voorwaarde om dat boek, die blogs of die scriptie nu echt af te maken. Kom meeschrijven met de hele schrijftraining of kies zorgvuldig de avonden die het beste aansluiten bij jouw schrijfwerk van dit moment. Na deelname aan de hele Schrijverstraining ontvang je een certificaat dat door niemand wordt erkend.
-In de eerste zes trainingsavonden werk je gestructureerd en efficient aan de opzet en uitvoering van je schrijfwerk met behulp van het Creatiepentagram. Met deze superpraktische methode schreven eerdere cursisten (en ikzelf) al honderden blogs, boeken en andere teksten.
-De inhoud van de laatste drie (maandelijkse) bijeenkomsten is volledig afgestemd op de behoefte van jou en de andere schrijvers die meedoen.
-Op de Terugkomdag, een Boekenballetje, presenteert iedereen zijn of haar schrijfwerk en worden de certificaten uitgereikt.

Tijd, plaats, prijs

De Schrijverstraining vindt plaats in Arnhem, Het Inspiratiehuis op maandagavonden van 19.30 tot 22.00 uur. Je betaalt voor 10 avonden, dus 7 maanden lang schrijfondersteuning en stimulans, 695 euro (plus btw). Dat is nog geen 70 euro per avond.
Wil je meedoen aan een of een paar losse workshops? Dan betaal je 95 euro voor een van de eerste zes avonden, 80 euro voor de avonden in 2019 en 100 voor de Terugkomdag met Boekenballetje (plus btw). Je krijgt dan geen certificaat.

Ik gun mijzelf de schrijverstraining. Klik.

Top